Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Batuhan A Gemisi’nden 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı! Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin mürettebatı için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekipleri enkaza dalış yaparak bir cesede ulaştı. Vali Demirtaş, çalışmaların sürdüğünü belirtti. Gemi kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yayın Tarihi: 17.02.2024 16:48
Güncelleme Tarihi: 17.02.2024 16:48

Batuhan A Gemisi’nden 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı! Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan kargo gemisinin 6 kişilik mürettebatı için başlatılan arama kurtarma çalışması üçüncü gününde devam ediyor. Gemideki mürettebattan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yaşanan olayın ardından arama kurtarma ekipleri, diğer mürettebatın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

DENİZ KUVVEETLERİ KOMUTANLIĞI ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, enkaza dalış yaptı. Yapılan dalış sonrasında bir kişinin cesedine ulaşıldı. Dalış ekipleri gemideki çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara 700'ün üzerinde personel katılarak geminin batığı bölgede detaylı arama faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Marmara'da batan geminin enkazına dalış: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

VALİ DEMİRTAŞ’TAN BATUHAN A GEMİSİ’YLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batan geminin enkazında bir mürettebat üyesinin cesedine ulaşıldığını belirtti. Kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Demirtaş, bölgedeki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini de vurguladı. Cesedin çıkarılmasının ardından, otopsi ve kimlik tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildiği açıklandı. 

BATUHAN A GEMİSİ’NİN KAZASI HAKKINDA SORUŞTA BAŞLATILDI

Gemi kazasının yaşandığı bölgede yapılan görüntüleme çalışmaları sonucunda, geminin 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlendi. Geminin batması sonrasında, Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılırken, Bursa Valiliği de idari soruşturma başlatmıştı. Hem adli hem de idari süreçlerin ilerleyişini yakından takip ediliyor.