DOLAR
42,69 -0,23%
EURO
50,09 0,15%
ALTIN
5.953,37 -1,73%
BITCOIN
3.937.991,97 -0,76%

Eflani'de nesli tehlikedeki su samuru, Bostancılar Göleti'nde kerevit avlarken görüntülendi

Karabük Eflani'de Bostancılar Göleti'nde nesli tehlikedeki su samurunun kerevit avlarken görüntülenmesi, doğa fotoğrafçısı tarafından kaydedildi ve sosyal medyada ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 12.12.2025 13:45
Güncelleme Tarihi: 12.12.2025 13:47

Eflani'de nesli tehlikedeki su samuru, Bostancılar Göleti'nde kerevit avlarken görüntülendi

Eflani'de nesli tehlikedeki su samuru, Bostancılar Göleti'nde kerevit avlarken görüntülendi

Karabük'ün Eflani ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan su samurunun gölette avladığı kereviti yerken kaydedildiği görüntüler bölgeden ulaştı. Olay, hem doğal yaşam izleyicileri hem de çevre koruma uzmanları için dikkat çekici bir belge niteliği taşıyor.

Görüntüleri kaydeden

Çekimleri yapan doğa fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, bölgeyi gezerken Bostancılar Göleti çevresinde su samurunu fark ederek anları kayda aldı. Görüntülerde, su samurunun avladığı kereviti yiyip ardından suya dalarak gözden kaybolduğu net bir şekilde görülüyor.

Görüntülerin önemi ve kamuoyunun tepkisi

Kaydedilen bu anlar, doğal yaşamın yerel düzeyde varlığını belgelemesi açısından önem taşıyor. Görüntüler, sosyal medyada kısa sürede yoğun ilgi görerek beğeni topladı; bu ilgi, bölgedeki habitatların korunmasına yönelik farkındalığı artırmaya yönelik bir fırsat sunuyor.

Belgesel niteliğindeki bu kayıtlar, hem türün varlığını somutlaştırması hem de koruma çalışmalarının gerekliliğini gözler önüne sermesi bakımından değerlendirilebilir. Yetkililer ve doğa koruma toplulukları için bu tür belgeler, izleme ve koruma stratejilerinin oluşturulmasında referans teşkil edebilir.

KARABÜK’ÜN EFLANİ İLÇESİNDE NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA BULUNAN SU SAMURU, GÖLETTE AVLADIĞI...

KARABÜK’ÜN EFLANİ İLÇESİNDE NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA BULUNAN SU SAMURU, GÖLETTE AVLADIĞI KEREVİTİ YERKEN GÖRÜNTÜLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.