Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Batuhan A faciasında yeni gelişme! Bulunan cesedin kime ait olduğu DNA testiyle ortaya çıkacak

Batan gemideki kayıp 4 mürettebattan biri bulundu! Cesedin kimliği DNA testiyle belli olacak. Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 03.03.2024 18:41
Güncelleme Tarihi: 03.03.2024 18:41

Batuhan A faciasında yeni gelişme! Bulunan cesedin kime ait olduğu DNA testiyle ortaya çıkacak

Batuhan A adlı kargo gemisinde 18 gündür aranan 4 mürettebattan birinin cesedi İmralı Adası açıklarında bulundu. Kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cesedin, gemide kaybolanlardan birine ait olup olmadığı DNA testiyle belirlenecek. İşte detaylar...

Batuhan A isimli kargo gemisinin 15 Şubat’ta Bursa’nın Karacabey bölgesinde batması sonucu kaybolan dört mürettebatın arama çalışmaları sürerken, İmralı Adası yakınlarında bir cesede daha rastlandı.

BATUHAN-A BATAN GEMİ

Arama çalışmalarına dahil olan ekipler, bulunan cesedin, gemide kaybolan mürettebatlardan birine ait olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Kimlik belirleme amacıyla, ceset Bursa’daki Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecek.

Batan gemide görevli kaptan Murat Altıntaş, ikinci kaptan Hasan Mehmet Uyanık, mühendis Murat Çalışkan ve stajyer Ahmet Atav, 15 Şubat’ta geminin batmasıyla birlikte kaybolmuştu. Mürettebattan aşçı Zeynep Kılınç ve yağcı Hüseyin Tutuk’un cesetleri ise daha önce geminin enkazından çıkarılmıştı.

ARAMA ÇALIŞMALARI NASIL YÜRÜTÜLÜYOR?

batuhan a hakkında

Bursa ve Balıkesir valilikleri koordinasyonunda açıkta ve kıyıdaki aramalarda, 84 araç, uçak, helikopter, 6 gemi, 2 tekne, 14 bot, 8 insansız hava aracı ve dron, 3 römorkör kullanılarak arama çalışmaları aralıksız devam ediliyor. Arama çalışmalarının 18. gününde, İmralı Adası yakınlarında faaliyet gösteren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, su üzerinde bir bireyin hayatını yitirmiş bedenini buldu.

CESEDİN KİMLİĞİ NASIL BELİRLENECEK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından denizden çıkarılan ve kayıp gemi mürettebatından birine ait olduğu düşünülen cansız beden, Karacabey Kurşunlu’nun huzur veren sahil şeridine getirildi. Kimlik tespiti için, bu gizemli bulgu, Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. BATAN GEMİ BATUHAN A

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Arama çalışmalarının sürdürüldüğü İmralı Adası açıklarında ekiplerce bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kimliği belirlenemeyen kişi Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacak. Alınacak olan DNA örneklerinin ardından kimlik bilgileri tespit edilecek.” dedi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR!

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan, Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı’na doğru yol alan Batuhan A adlı kargo gemisi, 1250 ton mermer tozu yükü ve 6 kişilik mürettebatıyla denizin sakin sularında ilerliyordu. Ancak, 14 Şubat saat 20.30’da başlayan bu yolculuk, beklenmedik bir şekilde son buldu.

Kötü hava ve deniz şartları geminin kaderini belirledi. 15 Şubat sabahı saat 06.20’de, Karacabey ilçesi açıklarında, Batuhan A’nın güçlü yapısı, denizin acımasız gücüne boyun eğdi. Kıyıdan 4 mil açıkta, 51 metre derinlikteki denizin tabanına oturdu.

69 metrelik bu dev geminin batışı, denizcilik tarihinde kara bir sayfa olarak yerini aldı. Batuhan A’nın batış nedeni ve bu trajedinin sorumluları hakkında soruşturma hala devam ediyor.