İsrail'in Saldırılarında Hayatını Kaybeden İki Filistinli İçin Tören
Batı Şeria'da, toplamda iki Filistinlinin İsrail güçleri tarafından vurulmasının ardından cenaze töreni gerçekleştirildi. Ramallah'ın kuzeyinde yer alan Sincil kasabasında, 11 Temmuz'da hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazeleri aile üyeleri ve yüzlerce Filistinli tarafından onurlandırıldı.
Maslat'ın ABD Vatandaşlığı ve Ailesinin Açıklamaları
Öldürülen Filistinlilerden Seyfeddin Kamil Abdulkerim Maslat'ın ABD vatandaşlığı bulunuyordu. Maslat'ın amcası Abdulcelil Hicaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada yeğeninin, ABD'de babası ile birlikte çalıştığını belirtilerek, Kurban Bayramı'nda doğduğu yer olan El-Mezra eş-Şarkiyye kasabasına geri döndüğünü ifade etti. Hicaz, Maslat'ın, İsrail yerleşimlerine karşı çıkan bir eylemde bulunurken darbedilerek hayatını kaybettiğini söyledi.
Olaya İlişkin Bilgiler
11 Temmuz'da işlerken Batı Şeria'nın Sincil kasabasında, Muhammed Rizk Hüseyin eş-Şelebi ateş açarak, Seyfeddin Kamil Abdulkerim Maslat'ı ise darbederek öldürdü. Bu olay, bölgede artan gerilimin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.