Başkan Yazıcıoğlu Anneler Günü'nde şehit aileleriyle buluştu
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri ile şehit anneleri ve ailelerini Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisleri'nde ağırladı. Programda duygu dolu anlar yaşandı ve başkan, şehit ailelerine sürekli destek sözü verdi.
Konuşma ve vurgular
Programda konuşan Başkan Yazıcıoğlu, şehit ailelerinin milletin baş tacı olduğunu belirterek Anneler Günü'nü tebrik etti ve her zaman şehit ailelerinin yanında olunacağını ifade etti.
"Şehitlerimizin emanetleri başımızın tacıdır"
Yazıcıoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Bugün bizlerle birlikte olan tüm annelerimize, ailelerimize teşekkür ediyorum. Bizler sizlerin yüreğindeki sancıyı ancak tahmin edebiliriz. Ama aynı zamanda büyük bir gururdur. Eğer bugün bu ülkede özgürce yaşayabiliyor, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde huzurla yürüyebiliyorsak; bunu aziz şehitlerimizin fedakârlığına ve sizlerin metanetine borçluyuz. Şehitlerimiz Peygamber Efendimize komşudur. Biz buna yürekten inanıyoruz."
Başkan Yazıcıoğlu: "Bu millet, şehit analarının dualarıyla ayaktadır"
Birlik ve beraberlik mesajını yineleyen Yazıcıoğlu, "Bu ülkede özgürce yaşayabiliyor, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde huzurla nefes alabiliyorsak; bunu aziz şehitlerimizin fedakârlığına ve sizlerin vakur duruşuna borçluyuz. Şehitlerimizin hedefi bu devletin bayrağını yere düşürmemek, bu milleti ilelebet güçlü ve bağımsız yaşatmaktı. Bizler de onların emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hayat devam ediyor; yaralarımızı birlikte saracak, bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Karşılıksız sevginin, fedakârlığın simgesi olan annelerimiz bizim baş tacımızdır. Anneler sevgiyi öğreten ilk sestir, ilk öğretmenimizdir. Yüce gönüllü annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, Rabbimden şehitlerimize rahmet diliyorum. İnşallah cennette bizleri yeniden bir araya getirir" dedi.
Programın kapanışı
Program sonunda Başkan Yazıcıoğlu, şehit anneleri ve aileleriyle sohbet ederek hatıra fotoğrafları çektirdi. Belediye yetkilileri, şehit ailelerine yönelik desteğin devam edeceğini yeniden vurguladı.
ANNELER GÜNÜ’NDE ŞEHİT AİLELERİNİ YALNIZ BIRAKMAYAN TOKAT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU, "BU MİLLET ŞEHİTLERİMİZİN FEDAKÂRLIĞINI ASLA UNUTMAYACAK" DEDİ.