Başkan Sami Er: Kiltepe-Çarmuzu Spor Kompleksi yüzde 80 tamamlandı

Büyükşehir Başkanı Sami Er, Kiltepe-Çarmuzu arasındaki spor kompleksinin yüzde 80 tamamlandığını; yarı olimpik havuz, saha ve sosyal alanlarla gençlere hizmet vereceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 22.05.2026 15:57
Güncelleme Tarihi: 22.05.2026 16:01

Başkan Sami Er: Kiltepe-Çarmuzu Spor Kompleksi yüzde 80 tamamlandı

Başkan Sami Er: Kiltepe-Çarmuzu Spor Kompleksi yüzde 80 tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kiltepe ve Çarmuzu mahalleleri arasında inşa edilen spor kompleksinde yaptığı incelemede tesisin yüzde 80 seviyesine ulaştığını bildirdi. Başkan Er, projenin ve inşaatın detaylarını yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tesisin özellikleri

Er, Kiltepe ile Çarmuzu mahallelerinin kesişim noktasına çocuklara, gençlere ve mahalle sakinlerine hizmet verecek bir spor kompleksi inşa ettiklerini ifade etti. İnşa edilen tesis; yarı olimpik yüzme havuzu, cep salonları, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları ile bölgenin önemli ihtiyaçlarından birini karşılayacak. Tesisin toplam 4 bin 600 metrekare alan üzerine kurulduğunu ve bin 700 metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirtti.

Hizmet planı ve entegrasyon

Başkan Er, "Malatya’da artık ‘Yolun altı, yolun üstü’ anlayışı olmayacak" anlayışıyla kentin her mahallesine eşit hizmet götürme hedefinde olduklarını vurguladı. "Spor yatırımlarına büyük önem veriyoruz" diyen Er, tesisin yılın her döneminde hizmet vereceğini ve hemen yanında bulunan gençlik merkeziyle entegrasyon içerisinde çalışacağını söyledi. Projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağı tekrarlandı.

Yerel temsilcilerin değerlendirmeleri

Çarmuzu Mahalle Muhtarı Ali Berktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e yapılan hizmetler için teşekkür etti. Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş ise tesisin bir aya kadar hizmete açılmasının beklendiğini, rezerv alanların tamamlanmasıyla tesisin bölgenin büyük bir ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Çarmuzu Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Saim Gülal da, Başkan Er’in hizmetleriyle "Çevre yolu altı kavramı’ ortadan kalkıyor" ifadesini kullanarak memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Er, projenin çocuklar ve gençlerin kendi mahallelerinde, evlerine en yakın noktada spor yapma imkânı sunacağını; tesisin aynı zamanda peyzaj ve sosyal yaşam alanlarıyla ailelerin vakit geçirebileceği bir merkez olacağını vurguladı.

BAŞKAN ER: ÇOCUK VE GENÇLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRİYORUZ

BAŞKAN ER: ÇOCUK VE GENÇLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRİYORUZ

BAŞKAN ER: ÇOCUK VE GENÇLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRİYORUZ

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.