Başkan Dutlulu Akgedik TOKİ 2. etap'ta altyapı çalışmalarını inceledi
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi TOKİ 2. Etap bölgesinde, sık sık arızalara ve su kesintilerine neden olan içme suyu hattını yenilemek üzere çalışma başlattı. Projede yaklaşık 1 kilometrelik ana şebeke hattının yenilenmesi ile birlikte ekonomik ömrünü tamamlamış bina branşman bağlantıları da değiştirilecek.
Çalışmanın kapsamı
MASKİ'nin yürüttüğü altyapı yatırımında amaç, kronikleşen arızaları sona erdirerek bölgeye daha sağlıklı ve kesintisiz su sağlamak. Çalışma kapsamında 1 kilometrelik içme suyu ana şebeke hattı ile birlikte arıza kaynaklı su kesintilerine yol açan branşmanlar yenilenecek; böylece bakım maliyetleri düşürülürken su kayıp-kaçaklarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Başkanın değerlendirmesi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, saha incelemesinin ardından şunları söyledi: "Akgedik TOKİ bölgemizde, içme suyu altyapısında yıllardır devam eden ciddi bir sorun var. Bunun en büyük sebebi, geçmişte TOKİ müteahhidinin yaptığı kalitesiz imalattır. Muhtarımız, site yönetimimiz ve mahalle sakinlerimiz de bu durumun farkında. Biz de sorunu kökten çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz 15 milyon TL’lik ihalenin içerisinde, bugün incelediğimiz yaklaşık 1 kilometrelik hat değişimi de yer alıyor. Kronikleşen arızalara neden olan branşmanları ve kot farkı nedeniyle sık sık patlayan boruları yeniliyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ olarak işin takipçisiyiz. Bundan sonraki TOKİ projelerinin standartlara uygun yapılması ve geçmişteki hatalı imalatların düzeltilmesi için çalışacağız. Tek bir derdimiz var o da Akgedik’in su sorununu tamamen çözmek. İnşallah bu yatırımımız bölge için önemli bir adım olacak. Muhtarımız ve site yöneticilerimizle uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim."
Beklenen etkiler
Çalışmalar tamamlandığında Akgedik TOKİ 2. Etap'ın içme suyu altyapısı modern ve sağlam bir yapıya kavuşacak. Projeyle hem arıza kaynaklı bakım maliyetlerinde düşüş hem de su kayıp-kaçak oranlarında azalma hedefleniyor. MASKİ ve Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki su temininin sürekliliğini sağlamak için süreci takip etmeye devam edecek.
MANİSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MASKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, YUNUSEMRE İLÇESİNE BAĞLI AKGEDİK MAHALLESİ TOKİ 2. ETAP BÖLGESİNDE, SIK SIK ARIZALARA VE SU KESİNTİLERİNE NEDEN OLAN İÇME SUYU HATTINI YENİLEMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.