Başkan Bağlamış: Engelli bireyler toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında erişilebilirlik ve fırsat eşitliğinin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.12.2025 09:41
Güncelleme Tarihi: 03.12.2025 09:41

Başkan Bağlamış: Engelli bireyler toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda engelli bireylerin toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Erişilebilirlik ve fırsat eşitliği vurgusu

Bağlamış mesajında erişilebilirlik ile fırsat eşitliği konularının önemine dikkat çekti. Kayseri Ticaret Borsası olarak üretimden ticarete uzanan tüm süreçlerde erişilebilirliğin artırılmasını, engelli bireylerin istihdamda daha fazla yer almasını ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesini desteklediklerini belirtti.

Bağlamış'ın mesajından ilgili bölüm şu şekilde:

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara karşı toplumsal farkındalığın artırılması ve çözüm iradesinin güçlendirilmesi açısından önemli bir gündür. Engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayata tam katılımı; yalnızca bireysel bir hak değil, aynı zamanda toplumların gelişmişlik seviyesinin de göstergesidir. Kayseri Ticaret Borsası olarak, üretimden ticarete uzanan tüm süreçlerde erişilebilirliğin artırılmasını, engelli bireylerin istihdamda daha fazla yer almasını ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesini destekliyoruz. Engelleri birlikte aşabileceğimize, dayanışma ve anlayışla herkes için daha kapsayıcı bir yaşam alanı oluşturabileceğimize inanıyoruz. Bu vesileyle, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor; ailelerine, emek veren tüm kurum ve gönüllülere teşekkür ediyorum."

Bağlamış, dayanışma ve anlayışla daha kapsayıcı bir yaşam alanı oluşturma hedefini tekrar vurguladı.

KAYSERİ TİCARET BORSASI (KTB) BAŞKANI RECEP BAĞLAMIŞ, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA...

KAYSERİ TİCARET BORSASI (KTB) BAŞKANI RECEP BAĞLAMIŞ, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.