Başkale'de kar yağışı etkili oldu
Van’ın Başkale ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan rüzgârlı ve soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. Kısa sürede ilçe beyaza büründü.
Yükseklik ve önceki koşullar
2400 rakımla Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan Başkale'de soğuk ve rüzgârlı hava, kar yağışını hızlandırdı. Geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından dondurucu havanın etkisiyle ekipler çalışma yapmış, kamyonlarla ilçeden kar taşınmıştı. Meteorolojinin uyarısının ardından yağış tekrar başladı ve ilçe yeniden kara teslim oldu.
Meteoroloji uyarısı
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasında, "Son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkâri çevreleri ile Van’ın güney (Edremit, Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Gürpınar ve Başkale) ilçelerinde kuvvetli kar (10-20 cm), yükseklerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
Gözlemler
Öğle saatlerinden itibaren başlayan kar, ilçe merkezinde ve çevresinde hızla birikmeye başladı. Geçen haftaki çalışmalara rağmen yağışın yeniden başlamasıyla Başkale'nin yüksek kesimlerinde kar örtüsünde artış gözlemlendi.
VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN RÜZGÂRLI VE SOĞUK HAVA, ÖĞLE SAATLERİNDE YERİNİ KARA BIRAKTI.