Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,25 -0,08%
EURO
35,1 -0,02%
ALTIN
2.452,23 -0,07%

Başıboş sokak köpeği problemi için Kocaeli Valiliği belediyelere yazı gönderdi: İtlaf edilecekler!

Dün 72 yaşında bir kadının sahipsiz köpekler tarafından parçalanmasının ardından Kocaeli Vailiği tartışmalara neden olan bir karar aldı. Çocuk ve yaşlıların birçok kez hayatını kaybetmesine neden olan sokak köpeklerinden tedavi edilemeyenlerin itlaf edilmesine karar verildi…

Yayın Tarihi: 02.05.2024 10:26
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 10:26

Başıboş sokak köpeği problemi için Kocaeli Valiliği belediyelere yazı gönderdi: İtlaf edilecekler!

Sık sık haberlerde de duyduğumuz üzere sokak köpekleri insanlar saldırarak hem yaralama hem de ölümlere neden oluyor. Bu sebeple birçok çocuk ölümünün gerçekleştiği ülkemizde dün, Adana’da 72 yaşındaki bie kadın köpekler tarafından parçalanarak öldürüldü. Sokak köpekleriyle ilgili problemlerin had safhaya çıktığı bugünlerde sokaklarda rahatça yürüyemeyen vatandaşlar ise isyan ediyor. Konuya yönelik belediyelerin harekete geçmesi beklenirken, Kocaeli Valiliği yeni bir karar aldığını duyurdu. Başıboş sokak köpekleriyle ilgili yayımlanan yazı kapsamında bazı maddeler dikkat çekti. 

Tedavi sonrası iyileşmeyenler itlaf edilecek! 

Başıboş sokak köpeklerinin kısırlaştırılarak bakım alanlarının kurulması ve burada köpeklerin tedavi edilmesi istendi. Aynı zamanda iyileşmeyen, çevreye zarar veren ve saldırgan köpeklerin de en az acı verecek ve en hızlı ölmesini sağlayacak şekilde itlaf edilmesine karar verildi. Yaptığı açıklamada Valilik, konuya yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını ve soruna kanunlar çerçevesinde müdahale edileceğini aktardı. 

Belediyelerin alması gereken tedbirler arasında bulunan hayvanların geçici sürelerle bakım evlerinde kalacakları ve bu sırada tedavi edilecekleri aktarıldı. Bu sırada iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığı bulunanların, çevre sağlığını ve insanları tehdit edenlere karşı önlem alınacağı da vurgulandı. Veteriner hekim tarafından verilecek olan raporla birlikte itlafın gerçekleşeceği de bildirilirken, konuya yönelik çalışmaların başlatılması talep edildi. 

Valilikten gelen bu yazı ise sosyal medyada gündem oldu. Bazıları kararı doğru bulurken, bazıları ne durumda olursa olsun hayvanların itlaf edilmemesi gerektiğini vurguladı.