DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.772.985,06 -0,15%

Başbakan Kim, Seul'deki Çin karşıtı gösterilere 'güçlü önlemler' alınmasını istedi

Başbakan Kim Min-seok, 3 Haziran seçimlerine müdahale iddialarıyla Seul'de süren Çin karşıtı gösteriler için emniyete yasalar çerçevesinde güçlü önlemler talimatı verdi.

Yayın Tarihi: 19.09.2025 12:32
Güncelleme Tarihi: 19.09.2025 12:32

Başbakan Kim, Seul'deki Çin karşıtı gösterilere 'güçlü önlemler' alınmasını istedi

Başbakan Kim, Seul'deki Çin karşıtı gösteriler için önlemleri artırma çağrısı yaptı

Emniyete gösterileri yakından izleme ve gerektiğinde yasalar çerçevesinde müdahale talimatı

Güney Kore Başbakanı Kim Min-seok, başkent Seul'de 3 Haziran'da yapılan seçimlere Pekin yönetiminin müdahale ettiği iddialarıyla başlayan ve halen devam eden Çin karşıtı gösterilere ilişkin olarak emniyet makamlarına güçlü önlemler alınması talimatını verdi.

Yonhap'ın haberine göre Başbakan Kim, gösterilerin yakından izlenmesini ve gerektiğinde hukuki çerçeveye göre müdahale edilmesini istedi. Talimat, emniyet yetkililerinin hem kamu düzenini sağlamaya hem de vatandaşların günlük yaşamındaki rahatsızlık ve endişeyi en aza indirmeye odaklanmasını amaçlıyor.

Kim'in açıklaması, gösterilerin büyümesi veya günlük hayat üzerinde daha fazla olumsuz etkiye yol açması halinde yetkililerin hızlı ve kararlı adımlar atacağı sinyalini taşıyor. Başbakan, güvenliğin sağlanması ve toplumsal düzenin korunması gerektiğini vurguladı.

Haberde ayrıca, ülkedeki muhafazakar siyasi grupların 3 Haziran seçimlerine Çin'in müdahale ettiğini iddia ederek düzenledikleri gösterilerin bu sürecin arka planını oluşturduğu hatırlatıldı.

Uygulamada, yetkililerin göstergeleri yakından izlemesi ve müdahalelerin yasalar uyarınca orantılı biçimde yapılması gerektiği belirtiliyor; bu da kamu düzeninin sağlanmasıyla temel hak ve özgürlüklerin korunması arasında bir denge kurulmasını gerektiriyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı