Balıkesir Öğretmen Akademileri Halk Oyunları Akademisi, Kafkas Danslarıyla Dönemi Kapattı
Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri programı kapsamında faaliyet gösteren Halk Oyunları Akademisi, dönemin son etkinliğini Kafkas yöresi halk dansları temasıyla gerçekleştirdi. Etkinlik, kültürel mirasın yaşatılması ve öğretmenlerin sosyal-sanstal gelişiminin desteklenmesi amaçlarını bir araya getirdi.
Etkinlik Detayları
Kapanış programı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlendi. Organizasyona Balıkesir Maarif Halk Dansları Koordinatörü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Ulusal Hakemi Emel Erdem liderlik etti; eğitimci Sibel Gürbıyıkoğulları ise eğitmen olarak programı yönetti. Öğretmenler, Kafkas danslarının zarafetini, asaletini ve disiplinli duruşunu sahneye taşıyarak uyumlu performanslar sergiledi.
Eğitimsel ve Kültürel Katkı
Program süresince bir araya gelen eğitimciler, sadece mesleki gelişimlerine katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda sosyal, sanatsal ve kültürel yönlerini de güçlendirme fırsatı buldu. Sergilenen Kafkas figürlerinin vakur estetiği, katılımcılar arasında birlik, dayanışma ve kültürel farkındalık duygularını pekiştirdi ve döneme anlamlı bir kapanış niteliği kazandırdı.
Kapanış ve Katılım Belgeleri
Etkinliğin sonunda, Halk Oyunları Akademisi faaliyetlerine düzenli katılan öğretmenlere Katılım Belgeleri takdim edildi. Dönem boyunca aynı ritimde buluşan eğitimciler, çekilen hatıra fotoğraflarıyla özel günü belgelendirdi.
Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin çok yönlü gelişimini destekleyen Öğretmen Akademileri faaliyetlerinin önümüzdeki dönemlerde de zengin içeriklerle devam edeceğini belirterek, kültür ve sanatın eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti.
ÖĞRETMEN AKADEMİLERİNDE KAFKAS ESİNTİSİ