Balıkesir'e 189 milyon lira destek: büyükbaş ödemeleri üreticilerin hesaplarına yatırıldı
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, 2025 yılı 2. Dönem Büyükbaş Hayvancılık destekleme ödemelerinin bugün itibarıyla üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu. Aydemir, söz konusu kaynağın Balıkesir ekonomisi ve tarımı için önemli olduğu değerlendirmesinde bulundu.
destek dağılımı:
Açıklanan resmi verilere göre Balıkesir genelinde destekleme ödemeleri şu şekilde gerçekleşti: Büyükbaş Hayvancılık Desteklemesi (Buzağı için): 188.115.760 TL ve Büyükbaş Hayvancılık Desteklemesi (Malak için): 1.417.080 TL. Böylece toplam destek tutarı 189.532.840 TL olarak kaydedildi.
başkanın değerlendirmesi ve teşekkürleri:
Aydemir, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Türkiye’yi doyuran kent Balıkesir’imizin emektar üreticilerinin ve çiftçilerinin her daim yanındayız. Alın teriyle toprağı işleyen, hayvancılığımıza güç katan hemşehrilerimizin desteklenmesi için canla başla çalışıyoruz. Toplamda 189 milyon TL’yi aşan bu dev ödeme, üreticimizin yüzünü güldürecek. Bütün üreticilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun".
Destek paketinin hazırlanması ve ödemelerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Aydemir, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Üreticimize ve çiftçimize her zaman en büyük desteği veren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Balıkesir’imizin her talebinde yanımızda olan Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Kentimizin yatırımlarını yakından takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Balıkesir Milletvekilimiz Belgin Uygur’a ve tüm mesai arkadaşlarına şahsım ve Balıkesirli üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Durmak yok, üreticimizi desteklemeye ve Balıkesir için çalışmaya devam edeceğiz."
Ödemelerin bugün itibarıyla üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başlandığı bildirildi.
BALIKESİRLİ BESİCİLER VE ÜRETİCİSİNE 189 MİLYON TL' LİK MÜJDE AKPARTİ İL BAŞKANI MEHMET AYDEMİR