Malatya kitap fuarında buluşma
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Kitapla Güçlenen Şehir" mottosuyla düzenlenen 12. Malatya Kitap Fuarını ziyaret ederek yayınevi temsilcileri ve yazarlarla bir araya geldi. Başkan Er, organizasyonu gezerken katılımcıların görüşlerini dinledi ve yayınevleri ile yazarların verdiği olumlu geri dönüşlerin kendilerini motive ettiğini söyledi.
Yayınevleri ve yazarlar fuarı övdü:
Fuara İzmir’den katılan yayınevi sorumlusu Meryem Kocar, Malatya’ya dördüncü gelişleri olduğunu belirterek, "Fuar güzel geçiyor. Malatya’ya dördüncü gelişimiz. Bu sene daha ileride. Fuarı beğendik. Bu seneki fuar, diğer senelere göre çok daha iyi" dedi. Diğer yayınevi sorumluları da memnuniyetini dile getirdi; Alpaslan Aytekin "Gördüğüm en güzel fuar burası. Aldığınız dua size yeter" sözleriyle, Murat Bulut ise "Gerçekten güzel bir organizasyon olmuş. Elinize, emeğinize sağlık, Allah razı olsun" ifadeleriyle organizasyonu takdir etti.
Yatırımların uzun vadeli etkisi ve etkinlikler:
Yazar Ümit Özkan, fuarın titizlikle hazırlandığını vurgulayarak bu tür organizasyonların Malatya’nın eğitim ve kültür hayatına uzun vadede katkı sağlayacağını söyledi: "Kitap Fuarı’nın meyvelerini Malatya belki 10, belki de 20 yıl sonra alacak. Çocukları kitapla ve yazarla bir araya getirmenin çabasının meyvelerini alacak ve üst seviyelere çıkacak. Eğitime yaptığınız her katkı önce Malatya, sonra ülkeye katkıdır." Yazar Ayşegül Yakupoğulları da sağlanan imkânlar için teşekkür ederek, "Malatya Fuarı kadar güzel bir organizasyon görmedim. Buradan önce başka bir yerdeydik, inanın Malatya’nın farkını gösterdiniz" dedi.
Etkinlikler kapsamında ilginç anekdotlar da paylaşıldı. Ramazan Öner, "90 Saniyelik Cinayet" adlı kitabını MOTAŞ otobüsünde seyahat ederken yazdığını anlattı: "Genelde yolculuk esnasında otobüslerde romanlarımı yazıyorum. Bu kapsamda en son kitabımı MOTAŞ otobüsünde yazdım. Belediyemizle birlikte de trambüste imza günü düzenledik." Yazar Muharrem Coşkun ise kitaba, yazara ve kültüre verilen değerin önemine dikkat çekerek Başkan Er’e teşekkür etti.
Belediyenin kültür ve spor yatırımları:
Başkan Sami Er, fuarın her yıl ilerlemesi için çalıştıklarını belirterek alınan geri dönüşlerin motivasyonlarını artırdığını ifade etti: "Her sene üzerine koyarak, katlayarak Kitap Fuarımızı yapıyoruz. Geçen sene de memnuniyet vardı. Bu sene de memnuniyet olduğunu görüyoruz. Her sene üzerine koyarak devam edeceğiz."
Kültür, sanat ve eğitim yatırımlarına da değinen Başkan Er, Büyükşehir Belediye binası içinde bölgenin en büyük kütüphanelerinden birini hizmete açtıklarını ve vatandaşların kolay ulaşabileceği 13 yeni kütüphane için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Gençlere yönelik projelerin devam ettiğini ve kent genelinde 63 spor tesisi üzerinde çalışma yürütüldüğünü belirtti.
Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Başkan Er, kentin yalnızca fiziki açıdan değil; kültür, sanat, eğitim ve spor alanlarında da gelişmesi için gayret gösterdiklerini kaydetti. Fuara gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan, öğrencilere ve çocuklara kitap almaları için bol bol hediye çeki dağıttı; ziyaretçiler fuardan duydukları memnuniyeti belirterek Başkan Er’e teşekkür etti.
Sonuç: 12. Malatya Kitap Fuarı, yayınevi temsilcileri ve yazarların olumlu değerlendirmeleriyle kültür hayatında dikkat çeken bir etkinlik olarak öne çıktı. Belediye yetkilileri fuarın kapsamını genişletmeyi ve kentin kültürel altyapısını güçlendirmeyi sürdüreceklerini açıkladı.
BAŞKAN ER: HER SENE ÜZERİNE KOYARAK DEVAM EDECEĞİZ