Balıkesir'de Orman Yangınları Sonrası Gözaltılar
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili olarak jandarma ekipleri, 5 kişiyi gözaltına aldı. Yangın, ilçeye bağlı Sarıfakılar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde başladı.
Yangının etkilediği diğer bölgeler arasında Kalburcu Mahallesi ve Bigadiç ilçesi Yeniköy Mahallesi yer alıyor. Yangın söndürme faaliyetleri ise hızla devam ediyor. Kepsut Kaymakamı Tarık Yerlikaya da yangın bölgesinde incelemeler yaparak durumu yerinde değerlendirdi.
Yangınla mücadelede, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri arazözlerle alevleri söndürme çalışmalarına katılıyor. Aynı zamanda, dozerlerle yangının önünü kesmek için yoğun bir gayret gösteriliyor.
Jandarma tarafından yapılan incelemelerde, yangının çıkış nedeninin 5 kişinin uygun olmayan şartlarda biçerdöver çalıştırması olduğu belirlendi. Gözaltına alınan bu kişilerin jandarmadaki işlemleri devam etmektedir.
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.