Balıkesir'de cips poşetinde sentetik kannabinoid ham maddesi ele geçirildi
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir araçta yaptığı aramada çocukların ve gençlerin tükettiği bir cips poşeti içinde uyuşturucu madde imalinde kullanılan ham madde buldu.
Olayın detayları
Aramada, 2 kilo 64 gram ham madde ele geçirildi. Haberde yer alan ifadeye göre bu miktarın yaklaşık 206 kilogram sentetik kannabinoid (Bonzai) elde etmeye elverişli olduğu belirtiliyor.
Soruşturma ve adli süreç
Olayla ilgili yakalanan 1 şahıs hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan işlem yapıldı ve şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.
Değerlendirme
Ele geçen paketleme şekli ve miktar, narkotik maddelerin gizlenmesi ve gençlere erişiminin önlenmesi konusundaki riskleri gündeme getiriyor.
BALIKESİR POLİSİ ŞÜPHELENDİĞİ BİR ARAÇTA YAPTIĞI ARAMADA ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN TÜKETTİĞİ BİR CİPS POŞETİNİN İÇİNDE UYUŞTURUCU MADDE İMALİNDE KULLANILAN HAMMADDE ELE GEÇİRDİ.