DOLAR
42,69 0%
EURO
50,18 -0,04%
ALTIN
5.920,69 -0,22%
BITCOIN
3.669.926,94 -0,12%

Balık Ustasından Hamsi Pişirmenin Püf Noktaları: Mısır Unu ve 6 Dakika Kuralı

Düzceli balıkçı Hayrullah Kır, hamside mısır unu kullanımı, pişirme süresi ve doğru yağ miktarıyla ilgili pratik ipuçları paylaştı.

Yayın Tarihi: 07.11.2025 11:05
Güncelleme Tarihi: 07.11.2025 11:05

Balık Ustasından Hamsi Pişirmenin Püf Noktaları: Mısır Unu ve 6 Dakika Kuralı

Balık Ustasından Hamsi Pişirmenin Püf Noktaları

DÜZCE (İHA) – Balık sezonunun açılmasıyla tezgahlarda yaşanan hamsi bolluğu, evlerde balık pişirme tekniklerini yeniden gündeme getirdi. Yaklaşık 25 yıldır balık pişiren Hayrullah Kır, lezzetli hamsi pişirmenin püf noktalarını paylaştı.

Un seçimi: Mısır unu öne çıkıyor

Düzceli balıkçı Hayrullah Kır, bu seneyi hamsi yılı olarak tanımlayarak hamsiye lezzetini veren en önemli unsurun kullanılan un olduğunu belirtti. Kır, balıkları unlamanın zorunlu olduğunu ve en iyi sonucu mısır unu ile aldıklarını söyledi. Kır'a göre unlama yapılmadan balık tavaya konulmamalı ve mısır unu balığa ayrı bir doku ve tat kazandırıyor.

Pişirme süresi ve yağ kullanımı

Kır, hamsinin ortalama pişme süresinin 6 dakika olduğunu, isteyenlere göre daha az veya daha çok pişirilebileceğini ifade etti. Pişip pişmediği gözle görülerek takip ediliyor ve üzerine çevrilerek pişirme tamamlanıyor.

En yaygın yanlışın yağ kullanımı olduğunu vurgulayan Kır, tavada hamsi pişirirken az yağ kullanılmasını önerdi. Buna gerekçe olarak, balığın kendi yağının pişme sırasında çıkacağını ve aşırı yağ kullanımının tavsiye edilmediğini belirtti.

BALIK SEZONUNUN AÇILMASIYLA TEZGAHLARDA YAŞANAN HAMSİ BOLLUĞU, EVLERDE BALIK PİŞİRME TEKNİKLERİNİ...

BALIK SEZONUNUN AÇILMASIYLA TEZGAHLARDA YAŞANAN HAMSİ BOLLUĞU, EVLERDE BALIK PİŞİRME TEKNİKLERİNİ YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ.

BALIK SEZONUNUN AÇILMASIYLA TEZGAHLARDA YAŞANAN HAMSİ BOLLUĞU, EVLERDE BALIK PİŞİRME TEKNİKLERİNİ...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı