DOLAR
42,82 -0,03%
EURO
50,63 -0,52%
ALTIN
6.119,76 -0,27%
BITCOIN
3.728.910,65 1,48%

Bakan Yerlikaya: Kabine döneminde 58 ülkeden kırmızı bültenle aranan 588 suçlu Türkiye’ye getirildi, 243’ü Gürcistan’dan

Bakan Yerlikaya, kabine döneminde 58 ülkeden kırmızı bültenle aranan 588 kişinin Türkiye’ye getirildiğini; 243’ünün Gürcistan kaynaklı olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.12.2025 16:34
Güncelleme Tarihi: 23.12.2025 16:34

Bakan Yerlikaya: Kabine döneminde 58 ülkeden kırmızı bültenle aranan 588 suçlu Türkiye’ye getirildi, 243’ü Gürcistan’dan

Bakan Yerlikaya: Kabine döneminde 58 ülkeden 588 kırmızı bültenli şüpheli Türkiye’ye getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Beşiktaş’taki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen toplantıda, Gürcistanlı mevkidaşı Gela Geladze ile görüşmelerinin ardından iki ülke arasındaki iş birliğinin detaylarını paylaştı. Programa her iki ülkeden temsilciler ve davetliler katıldı.

Görüşme gündemi ve dayanışma

Bakan Yerlikaya, görüşmede sınır ötesi suçlarla mücadele ve bölgesel gelişmelerin ana gündem maddesi olduğunu belirtti. Gürcistan ile ilişkileri, tarihi ve kültürel bağların ötesinde stratejik ortaklık olarak nitelendiren Yerlikaya, karşılıklı samimiyet ve iradeye vurgu yaptı.

Bakan ayrıca, geçtiğimiz ay Gürcistan topraklarında yaşanan askeri kargo uçağı kazasında Gürcistan makamlarının arama-kurtarma çalışmalarını hızla koordine ettiğini, mevkidaşının olay yerinde süreci takip ederek bilgilendirme yaptığını ve bu dayanışma için şükranlarını dile getirdi. Yerlikaya, şehitlere de rahmet diledi.

Suç ve suçluyla mücadelede iş birliğinin boyutları

Yerlikaya, Türkiye’nin Interpol, Europol ve dost ülkelerin emniyet birimleriyle etkin iş birliği yürüttüğünü söyleyerek, bunun somut örneği olarak kabine döneminde gerçekleşen iadeleri gösterdi. Bakanın verdiği rakamlara göre, kabine döneminde 58 farklı ülkeden kırmızı bültenle aranan 588 suçlu Türkiye’ye getirildi.

Gürcistan ile ortak çalışmaların verimliliğine özellikle dikkat çeken Yerlikaya, bu 588 kişiden 243’ünün Gürcistan’dan getirildiğini ve Tiflis ziyaretinin ardından 54 şahsın daha tesliminin gerçekleştiğini aktardı. Bakan, bu sayıları iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın ve suçla mücadeledeki kararlılığın en güçlü göstergesi olarak nitelendirdi.

Yerlikaya, sınır içinde suç ve suçlulara alan bırakılmadığı gibi sınırı aşan suçlulara da nefes aldırılmayacağını vurgulayarak, er ya da geç tüm şüphelilerin yakalanıp adalete teslim edileceğini ifade etti. Ayrıca, Geladze ile suçla mücadele ve iade süreçlerinde ortak iradeyi daha da güçlendirerek iş birliğine devam edeceklerini belirtti.

Özetle, toplantı hem iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin teyidi hem de sınır ötesi suçlarla mücadelede sürdürülen somut iş birliklerinin kamuoyuna yansıması niteliği taşıdı.

Bakan Yerlikaya: "Kabine dönemimizde 58 farklı ülkeden kırmızı bültenle aranan 588 suçlu...

Bakan Yerlikaya: "Kabine dönemimizde 58 farklı ülkeden kırmızı bültenle aranan 588 suçlu Türkiye'ye getirildi"

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.