Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Şimşek Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda konuşma yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı’na katıldı. Bir konuşma yapan Şimşek, Türk Yatırım Fonu'nun güçlendirilmesinden bahsetti.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 12:52
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 12:52

Bakan Şimşek Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda konuşma yaptı

Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nda konuşma yapan Mehmet Şimşek, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Yatırım Fonu’nun operasyonel hale getirildiğini ve daha da güçlendirildiğini kaydetti. Fonun operasyonel hale getirilmesi adına ilk kararların alınacağı tarihi bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, Türk Devletlerinin 2024 sonunda 1.9 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe sahip olacağını aktardı. Ayrıca yine yıl sonunda 178 milyonluk bir nüfusa ulaşmasının beklendiğini kaydetti. 

Türk Dünyası 2040 Vizyon Belgesi çerçevesinde Türk Yatırım Fonu’nu kurduklarını kaydeden Şimşek, en büyük amacın Türk Devletlerinin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek olduğunu belirtti. Ayrıca Türk Yatırım Fonu’nun 500 milyon dolarlık sermaye ile kurulduğunu ve kamu ve özel sektör yatırımlarının fonun ivmelenmesinde etkili olacağını ekledi. 

Fonun çeşitli alanlarda projelere teknik destek vereceğini de belirten Bakan Şimşek, KOBİ’lerin büyümesinde, altyapı ve yenilenebilir enerjide, tarım ve turizmdeki yatırımların armasında büyük rol üstleneceğini ifade etti. İstanbul’da kurulan Türk Yatırım Fonu’nun konumu itibarıyla da büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

“Macaristan’ın üye olma isteğinden memnunuz!”

Öte yandan Bakan Şimşek, fonla ilgili olarak Ev Sahibi Ülke Anlaşması’nın imzalanacağına işaret etti. Ayrıca fonun iş modelinde temel ilkenin finansal sürdürülebilirlik olduğunu belirtti. Fonun etkin bir şekilde işlemesini sağlayacak yönetmelik ve planlamaların hazırlanma sürecinde hızlı bir şekilde tamamlanacağını da ekledi. Ayrıca Macaristan’ın Türk Yatırım Fonu’na üye olma isteğini de memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Fon faaliyetlerine başladığında Macaristan’ın üyeliğinin tamamlanacağını belirten Şimşek, şunları ekledi: 

“Türk Yatırım Fonu'nun, çalışma ilkeleri ve etkin işleyiş mekanizmasıyla başarılı işbirliklerine örnek olacağına inancımız tam."