DOLAR
42,81 -0,19%
EURO
50,16 0,09%
ALTIN
5.951,14 0,12%
BITCOIN
3.765.133,72 -3,71%

Bakan Şimşek: Petrol Fiyatları Cari Açığı Etkilemeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, petrol fiyatlarının cari açığı olumlu etkileyeceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.04.2025 12:52
Güncelleme Tarihi: 07.04.2025 12:52

Bakan Şimşek: Petrol Fiyatları Cari Açığı Etkilemeyecek

Bakan Şimşek, Cari Açık Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IV. Tarım Orman Şurası Tarım Ekonomisi Atölyesi'nde yaptığı konuşmada, petrol fiyatlarının mevcut seviyelerde kalması durumunda Türkiye'nin cari açığı konusunda sorun yaşamayacağını ifade etti. Şimşek, "Türkiye, bu dönemde petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki düşüşten en fazla olumlu etkilenecek ülkeler arasında yer alıyor," dedi.

Enflasyon ve Bütçe Açığı Üzerine Açıklamalar

Şimşek, konuşmasında dezenflasyonun 2025'te güçlü bir şekilde devam edeceğini vurguladı ve kamu tarafından belirlenen fiyatların enflasyon hedefinin altında tutulduğunu belirtti. “Bütçe açığını düşürmeyi hedefliyoruz,”

Gıda Arzı ve Tarımsal Politikalar

Bakan, gıda arzının programın en önemli boyutlarından biri olduğunu ifade ederek, sulama ve toplulaştırma alanlarında yatırımların artırılacağını açıkladı. “Tarımı cazip hale getirmek ve ölçeği büyütmek gerekiyor,”

İstihdamda İyi Gelişmeler

İstihdam konusuna da değinen Şimşek, 2024 yılında 1 milyona yakın net yeni istihdam oluşturulacağını ve işsizlik oranlarının düşmekte olduğunu belirtti.

Enerji, Sanayi ve Dijital Altyapıya Yatırımlar

Özellikle enerji alanında Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltacak büyük yatırımların gerçekleştirildiğini ifade eden Şimşek, yapay zeka ve dijital altyapıya yönelik yatırım artışlarının da devam edeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, Bakan İbrahim Yumaklı, Şimşek’e gündeki anı plaketi takdim etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı