DOLAR
42,69 0%
EURO
50,14 0%
ALTIN
5.919,75 -0,37%
BITCOIN
3.678.791,54 2,8%

Bakan Osman Aşkın Bak: Bayburt Spor Salonu açıldı, KYK ile üniversite gençlerine 1 milyon yatak kapasitesine ulaşıldı

Bakan Osman Aşkın Bak, Bayburt Spor Salonu açılışında KYK ile üniversitedeki gençler için 1 milyon yatak kapasitesine ulaşıldığını ve yeni spor yatırımlarının süreceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 18.09.2025 16:54
Güncelleme Tarihi: 18.09.2025 16:54

Bakan Osman Aşkın Bak: Bayburt Spor Salonu açıldı, KYK ile üniversite gençlerine 1 milyon yatak kapasitesine ulaşıldı

Bakan Osman Aşkın Bak: Bayburt Spor Salonu açıldı, KYK ile üniversite gençlerine 1 milyon yatak kapasitesine ulaşıldı

Açılış töreni ve Bayburt vurgusu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile birlikte katıldığı Bayburt Spor Salonu açılışında konuştu. Bak, salonun kent için özel bir gün olduğunu belirterek tesisin alt spor salonları ve yardımcı bölümleriyle dikkat çektiğini söyledi.

Konuşmasında Bayburt'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı il olduğunu anımsatan Bak, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla planlanan kapasitenin artırıldığını aktardı: "Kendinizi bir alkışlayın. Çünkü şampiyonlar her zaman zirvede olur... Biz bu tesisin Bayburt'un gençlerine, çocuklarına, ailelerine ve Bayburt'a hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

Türk sporunun son başarıları ve hedefleri

Bak, Türkiye'nin basketbol ve voleyboldaki yükselişine dikkat çekti. Letonya'da düzenlenen 2025 Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın finale kadar yükselmesini "adeta destan yazdı" sözleriyle niteledi ve finalde kaybetmelerine karşın hedeflerinin daha iyi sonuçlar ve şampiyonluklar olduğunu vurguladı.

Aynı şekilde Filenin Sultanları'nın Dünya Voleybol Şampiyonası'nda finale çıkmasını da örnek gösteren Bak, tecrübe eksikliğinin etkisine işaret etti: "Finalde 3-2 kaybettik ama sayıya baktığınız zaman 105-98... tecrübe eksikliğinden belki bu finali kaybettik."

Altyapı, tesisleşme ve gençlik yatırımları

Konuşmada öne çıkan önemli veri şu şekilde aktarıldı: "Kredi Yurtlar Kurumu vasıtasıyla üniversitedeki gençlerimiz için 1 milyon yatak kapasitesine ulaştık." Bak, bu kapasitenin Avrupa'da birçok ülkenin nüfusunu barındırmaya denk geldiğini ifade ederek Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti. Ayrıca KYK hizmetlerinde sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin ücretsiz sunulduğunu yineledi.

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında ise "12 milyon kişiye yüzme öğretildi" ifadesi konuşmada tekrarlandı. Bakan, ülke genelinde kapalı spor salonları, yüzme havuzları ve stadyumlarla bir spor tesisi dönüşümü yaşandığını belirterek Bayburt'ta da yeni tesislerin kazandırılmaya devam edeceğini söyledi.

Toplum sağlığı, bağımlılıkla mücadele ve öneriler

Bak, tesislerin sadece sporcu yetiştirmek için değil, toplum sağlığı ve toplumsal sorunlarla mücadele amacıyla da önemli olduğunu vurguladı. Açıklamalarında ailelere seslenerek çocukları spor tesislerine ve havuzlara yönlendirmelerini istedi. "Bizim en büyük görevlerimizden bir tanesi de bağımlılıkla mücadele. Dijital ortamlardan çocuklarımızı uzak tutacağız, obeziteyle mücadele edeceğiz," dedi.

Bakan ayrıca federasyonlara ve yerel yöneticilere turnuva ve etkinlikler düzenleme görevi verildiğini belirterek, Bayburt Spor Salonu'nun Türkiye şampiyonaları ve uluslararası müsabakalara evsahipliği yapacağını, tesisin canlı ve sürekli kullanılır olacağını ifade etti.

Gençlik, teknoloji ve kültür birlikteliği

Konuşmanın sonunda Bak, TEKNOFEST'in İstanbul'da başladığını hatırlatarak gençlerin sadece sporda değil, milli teknolojide ve sanatta da ilerlediğini vurguladı: "Türkiye'nin gençleri milli teknolojide de yürümektedir, sporda da yürümektedir. Sanatta da yürüyeceğiz."

Bayburt Spor Salonu açılışıyla ilgili konuşma, tesisin kent için sembolik ve işlevsel önemini öne çıkarırken, merkezi politika ve yatırımların gençlik, altyapı ve toplum sağlığı hedefleriyle nasıl örtüştüğünü ortaya koydu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı