Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan Açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir Seyitgazi'deki orman yangınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, yangından etkilenen vatandaşlara ve şehit ailelerine yönelik psikososyal destek hizmetlerini hızla devreye aldıklarını belirtti.
Yangın ve Sonuçları
Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Seyitgazi'de meydana gelen orman yangınının söndürme çalışmaları sırasında 10 personelin şehit olduğunun üzüntüyle öğrenildiğini ifade etti. Yangın nedeniyle Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Sarıcaova köyü'nün tahliye edildiğini ve vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirildiğini aktardı.
Destek Süreci
Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı psikososyal destek ekiplerinin yangının başladığı andan itibaren aktif olarak sahada bulunduğunu vurguladı. "35 personelimiz, yangın bölgesinde ve yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde 7/24 esasına göre görev alıyorlar" dedi.
Bakan Göktaş, şehit haberlerinin ailelere bildirilmesi sürecinin ilgili kurumlarla birlikte psikososyal destek ekipleri eşliğinde yürütüldüğüne dikkat çekti. "Yangından etkilenen tüm illerimizde il müdürlerimiz ile süreci yakından takip ediyoruz. Bakanlık olarak bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" diye belirtti. Göktaş, şehit olan personellere rahmet, yaralananlara ise acil şifalar dilemeyi de ihmal etmedi.