Bakan Bayraktar: Türkiye'nin Enerji Filosuna İki Yeni Gemisi Katılıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji filosuna katılacak olan 2 yeni nesil derin deniz sondaj gemisiyle, dünyanın en modern ilk dört enerji filosu arasında yer alacağını açıkladı.
Bakan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusunu sosyal medya platformu X'te paylaşarak, enerji filosunun sadece sayıca değil, nitelik açısından da güçlendiğine dikkat çekti.
Enerji Filosunun Güçlenmesi
Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Filomuz büyüyor, Mavi Vatan'daki gücümüz artıyor. İkiz özelliklere sahip, yüksek teknolojiyle donatılmış 2 yeni nesil derin deniz sondaj gemisini enerji filomuza katıyoruz. Bu önemli adımla derin denizlerdeki varlığımızı daha da güçlendiriyor, keşif ve üretim kapasitemizi genişletiyoruz; Karadeniz ve ötesi için yeni ufuklar açıyoruz."
Bu yeni takviyeler sayesinde, Türkiye'nin enerji filosunun dünya çapında teknoloji, kapasite ve operasyonel etkinlik açısından önemli bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Bakan Bayraktar, "Enerjide Tam Bağımsız Türkiye hedefiyle çıktığımız bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz. Milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Dünyada Dördüncü Sırada
Paylaşımda yer alan videoda, Türkiye'nin mevcut durumda 6 sondaj ve 2 sismik arama gemisi ile dünyada 4'üncü sıraya yükseldiği bilgisi de verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin derin deniz sondaj gemisi sayısının 4'ten 6'ya çıkarılacağını açıklamıştı.