BAKA Aralık Yönetim Kurulu Toplantısı Antalya Valiliği'nde gerçekleştirildi
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Antalya Valiliği toplantı salonunda yapıldı.
Toplantı açılışı ve amaç
Toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi ve BAKA Dönem Başkanı Hulusi Şahin, bölgenin kalkınma hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve stratejik kararları ele almak için bir araya gelindiklerini belirtti. Vali Şahin, 'Toplantımızda, ajansımızın hâlihazırda yürütmekte olduğu güncel proje ve faaliyetlere ilişkin bilgileri müşahede edeceğiz. Bu çerçevede, bölgemizin ekonomik, sosyal ve çevresel kalkınmasına katkı sunan çalışmaları ele alarak mevcut durumu değerlendireceğiz. Yerel Kalkınma Hamlesi Programı’nın 2025 yılı uygulama süreci gözden geçirilerek, 2026 yılında desteklenebilecek potansiyel yatırım konuları üzerinde değerlendirmelerde bulunulacak. Program kapsamında elde edilen çıktıların, bölgesel kalkınma hedeflerimizle uyumu ele alınacak ve gelecek döneme yönelik öncelikler belirlenecek' ifadelerini kullandı.
Yerel Kalkınma Hamlesi ve SoGreen değerlendirmesi
Vali Şahin, Yerel Kalkınma Hamlesi Programı 2025 başvurularının tamamlandığını ve değerlendirme aşamasına geçildiğini bildirdi. 'Gelinen aşamada, Yerel Kalkınma Hamlesi’nin 2025 yılı çağrısı kapsamında aralık sonu itibarıyla nihai başvuru süreci tamamlanmış olup toplam 18 yatırım için fizibilite raporları hazırlanarak ajansımıza sunulmuştur. Yaklaşık 8,6 milyar TL toplam yatırım tutarı öngörüsü bulunan tekliflerin teknik değerlendirme safhası başlamış olup, bir sonraki toplantımızda yerel değerlendirme sürecini tamamlayarak merkezi komiteye göndermiş olacağız' dedi.
Toplantı gündeminde ayrıca SoGreen (Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş) Projesi kapsamında 2026'da uygulanması planlanan destek programı da yer aldı. Vali Şahin, bu mekanizma ile sosyal kapsayıcılığı gözeten ve çevresel sürdürülebilirliği esas alan yatırımların teşvik edilmesinin amaçlandığını vurguladı.
Değerlendirme ve kapanış
Vali Şahin, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak kararların ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarıyla Batı Akdeniz'i güçlendireceğine inandığını belirterek, alınacak kararların üç il için hayırlı olmasını diledi. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.
Katılımcılar
Toplantıya BAKA Dönem Başkanı Antalya Valisi Hulusi Şahin, Başkan Vekili Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Isparta Valisi Abdullah Erin, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Levent Tokmaker, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve BAKA uzmanları katıldı.
BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ARALIK AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI, ANTALYA VALİLİĞİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.