Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Bahçeli TBMM grup toplantısında Netanyahu ve Sinan Ateş cinayetini değerlendirdi!

Gazze’de 8 aydır devam eden savaşla ilgili olarak çeşitli değerlendirmeler yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayetine de değindi.

Yayın Tarihi: 07.05.2024 11:41
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 11:41

Bahçeli TBMM grup toplantısında Netanyahu ve Sinan Ateş cinayetini değerlendirdi!

İsrail ordusu Hamas’ın ateşkes teklifini kabul etmesine karşın yine de saldırı başlattı. Refah’a ateşkes olsa da olmasa da giriş yapacaklarını söyleyen İsrail ordusu, dün saldırılarına başladı. Bunun üzerine çeşitli ülkelerden yaşanan saldırılara ilişkin açıklamalar gelirken, Devlet Bahçeli de değerlendirme yaptı. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında konuşma yaptı. Konuşmasında haklı mücadeleden vazgeçişmeyeceğini söyleyen Bahçeli, 1 Mayıs’ta polisle çatışanların “haçlı kalıntısı” olduğunu iddia etti. Türk polisine saldırılarını “madrabazlık” olarak nitelendirdi. Emek ve Dayanışma Günü ile Taksim’in alakası olmadığını söyleyen Bahçeli, “altında yatan hesap nedir” sorusunu sordu. 

Netanyahu’nun hesap günü yakın! 

Türkiye’nin İsrail aleyhine açılan soykırım davasına katılmasının önemine dikkat çeken Bahçeli, Binyamimn Netanyahu’nun hesap gününün yakın olduğunu söyledi. Ayrıca İsrail Başbakanı’nın müzakere sürecini baltaladığını ve soykırıma gerekçe uydurulduğunu ekledi. 

Erdoğan-Özel görüşmesini değerlendirdi 

Siyasetin bir kavga arenası olmayıp konuşarak düğümlerin çözülme sahası olduğunu söyleyen Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesine değindi. Özgür Özel’İn boş koltukla ilgilenmesinin “kendi bileceği mesele” olduğunu söyleyen Bahçeli, siyasette yumuşamaya dikkat çekti. Daha sonra ise kimsenin mahkemelerin kararını değiştiremeyeceğini söyledi. 

Sinan Ateş yargılaması başlamalı! 
Sinan Ateş cinayetinde MHP olarak beklentilerinin derhal yargılama sürecinin başlatılması yönünde olduğunu kaydetti. CHP ve malum partililerin tüm bildiklerini mahkemeye aktarması gerektiğini söyleyen Bahçeli, şunları ekledi:

 
“… Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek yoksa Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz. MHP ve Cumhur İttifakı şer ve şirret emel sahiplerine müsaade etmeyecektir."