Bahçeli: A Milli Takım için özel Dünya Kupası marşı hazırlandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2026 Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek A Milli Takım için ülkücü sanatçılar tarafından özel bir marş hazırlandığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 09.06.2026 12:03
Güncelleme Tarihi: 09.06.2026 12:07

Bahçeli: A Milli Takım için özel Dünya Kupası marşı hazırlandı

Bahçeli: A Milli Takım için özel Dünya Kupası marşı hazırlandı

TBMM grup toplantısında duyuru

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında A Milli Futbol Takımı için özel bir marş hazırlanığını açıkladı. Bahçeli, marşın kendi isteği doğrultusunda ve ülkücü sanatçılar ile işbirliğiyle oluşturulduğunu söyledi.

Konuşmasında, milli takımın 2026 FIFA Dünya Kupasında Türkiye'yi temsil edecek olmasının ülke için önemli bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Bahçeli, hazırlanan marşı parti üyelerine ve kamuoyuna dinletti.

Hazırlık süreci ve vurgular

Bahçeli, daha önceki marş çalışmalarına da değinerek bazı çevrelerin turnuva için farklı marş çalışmaları yürüttüğünü, ancak kendisinin alternatif ve hassasiyetine uygun bir eser talep ettiğini ifade etti. Ülkücü sanatçılarla görüştüğünü ve yeni marşın kısa sürede ortaya çıktığını belirtti.

Bahçeli marşın hazırlanmasında emeği geçen sanatçılara teşekkür ederek, onların çalışmalarını takdir ettiğini söyledi ve partililere eseri dinletti. Konuşmada, geçmişte söylenen eserlerin tekrar edilmesinin düşünüldüğü bir dönemde yeni çalışmanın tercih edildiği belirtildi.

Sonuç ve mesaj

Bahçeli, marşın ülke genelinde duyulmasını istediğini vurguladı ve emeği geçenleri tebrik ederek teşekkür etti. Açıklama, siyasi liderin milli takıma yönelik kültürel ve sembolik desteğini öne çıkarıyor ve turnuva öncesi toplumsal motivasyonu artırmayı amaçlıyor.

Öne çıkan ifadeler: TBMM grup toplantısı, 2026 Dünya Kupası, A Milli Futbol Takımı, ülkücü sanatçılar ve marşın dinletilmesi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, 2026 DÜNYA KUPASI'NDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL...

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, 2026 DÜNYA KUPASI'NDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK A MİLLİ FUTBOL TAKIMI İÇİN ÖZEL BİR MARŞ HAZIRLANDIĞINI DUYURDU.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.