İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız öncülüğünde gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamalarında, Bağcılar ve Bahçelievler bölgelerinde aranması bulunan 14 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, suçla mücadele amacıyla bu iki ilçede eş zamanlı uygulamalar düzenleyerek, faillerin tespit edilmesi ve asayiş ile narkotik suçlarının önlenmesine yönelik adımlar attı. Uygulama, Narkotik Suçlarla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Önleyici Hizmetler, Trafik, Asayiş ve Özel Harekat Şube müdürlükleri ile ilgili ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Denetimde durdurulan araç ve motosiklet sürücülerinin belgeleri kontrol edilirken, taşıtlarda da aramalar gerçekleştirildi. Bahçelievler Adnan Kahveci Bulvarı ve Bağcılar İstanbul Caddesi’ndeki uygulama noktalarını denetleyen Selami Yıldız, çalışmaların yerinde incelemesini yaptı.
Yıldız, yaptığı açıklamada, “İstanbul'un huzuru, Türkiye'nin huzurudur” anlayışıyla başlattıkları kararlılık nöbetinin devam ettiğini vurguladı. Bugün 15 noktada, 42 ekip ve 300 personel ile Bağcılar’da uygulama yapıldığını belirten Yıldız, İstanbul halkının güvenliği için 7/24 çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Uygulama sırasında toplamda 6.811 şahıs, 1.593 araç ve 542 motosiklet sorgulandı; 46 umuma açık mekan denetlendi. Ayrıca, haklarında arama kararı bulunan 14 şahıs yakalanırken, aramalarda sigaraya sarılmış 2 esrar maddesi, 1.97 gram uyuşturucu madde, 1 LSD peçete ve 1 uyuşturucu hap ele geçirildi.
Denetimlerde, araç sürücülerine yönelik toplamda 498.288 lira cezai işlem uygulanırken, 4 araç ve 19 motosiklet trafikten men edildi.