Bağcılar'da Uyuşturucu Etkisiyle Ölüm ve Cesedin Saklanması İddiası
Bağcılar'da bir kadının evinde ölü bulunmasının ardından, cesedini poşete sararak sakladıkları öne sürülen sanıkların yargı süreci başladı. Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada, tutuklu sanık Ensar Avuç ile tutuksuz sanıklar Osman Daş ve Remziye Baytur ile müşteki Merve Üstündağ iştirak etti.
Olayın Arka Planı
Sanık Ensar Avuç, maktul olan Songül Kurt ile Remziye Baytur aracılığıyla tanıştığını ifade etti ve Kurt’un uyuşturucu madde kullandığını belirtti. Olay günü, geç saatlerde uyumaya gittiğini, kısa bir süre sonra gürültü duyduğunu ve maktulü bilinçsiz bir şekilde bulduğunu söyledi.
Sanıkların Savunmaları
Ensar Avuç, kurtulması zor bir durumda kaldığını, korktuğu için cesedi bir poşete sardığını ve 24 saat sonra bunun farkına vardığını anlattı. Diğer sanık Osman Daş, evin temizliğine gittiklerini ancak evde ceset olduğunu bilmediklerini savunarak, Remziye Baytur’un evde kaldığı sırada cesedi gördüğünü söyledi.
Remziye Baytur ise, Ensar Avuç’un kötü niyetli olacağını düşünmediğini ve cesedi saklama amacında olmadığını ifade etti.
Maktulün Kızı Ceza Talep Etti
Maktulün kızı Merve Üstündağ, sanıkların aralarındaki iletişime dikkat çekerek cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, maktulün ölüm nedenine dair Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
İddianame ve Cezaların Belirlenmesi
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 1513. Sokak’ta bir evde poşete sarılmış durumdaki kadın cesedinin bulunması üzerine olay yerine gelen polislerin ciddi bir koku ile karşılaştığı, evde uyuşturucu kullanıldığını gösteren bulgulara rastlandığı bildirildi. Tutuklanan sanık Ensar Avuç’un "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ve "uyuşturucu madde imal ve ticareti" suçlarından 15 yıl ile 20 yıl hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer sanıklar hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan hapis cezası talep ediliyor.