Güllük’te su kesintilerini önlemeye yönelik altyapı yenilemesi

MUSKİ, Milas Güllük’te eski içme suyu hatlarını duktil borularla yenileyip yeni terfi merkezi kurarak arıza kaynaklı kesintileri önlemeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 23.10.2026 10:06
Güncelleme Tarihi: 23.10.2026 10:06

Güllük’te su kesintilerini önlemeye yönelik altyapı yenilemesi

Güllük’te içme suyu hatlarında kapsamlı yenileme

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Milas ilçesi Güllük Mahallesi’nde artan arıza kaynaklı su kesintilerini önlemek amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Bölgedeki eskiyen hatların değiştirilmesiyle su arzının güvenilirliği ve sürekliliğinin artırılması hedefleniyor.

yapılan çalışmalar ve hedefler:

Yürütülen projede mevcut içme suyu isale hatları, daha modern ve uzun ömürlü duktil borular ile yenileniyor. Bu değişim hem kırılma ve sızıntı risklerini azaltmayı hem de bakım sıklığını düşürmeyi amaçlıyor. Ayrıca bölgede su basıncının düzenlenmesine yönelik düzenlemeler yapılırken, ihtiyaca göre yeni bir terfi merkezi inşa ediliyor. MUSKİ, çalışmaların belirli bir plan ve proje dahilinde yürütüldüğünü vurgulayarak, mahalle genelinde arıza kaynaklı kesintilerin en aza indirilmesini hedefliyor.

kamulaştırma süreci ve maliyet etkisi:

Açıklamada, Güllük Mahallesi’nde geçmişte özel sektör tarafından işletilen su hizmetlerine de değinildi. Yapılan düzenlemeler kapsamında, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı talimatları doğrultusunda kamulaştırma işlemi gerçekleştirilmiş ve bunun sonucunda su ücretlerinde ciddi oranda düşüş sağlandığı kaydedildi. MUSKİ yetkilileri, bölgeye yapılan yatırımların vatandaşlara kesintisiz içme suyu sağlama amacına hizmet edeceğini belirtiyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından hem su kalitesi hem de dağıtım güvenilirliğinin artması bekleniyor; yetkililer, yenileme sürecinin bölge sakinlerinin günlük yaşamında olumlu etkiler yaratacağını ifade ediyor.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MUSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MİLAS İLÇESİNİN...

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MUSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MİLAS İLÇESİNİN GÜLLÜK MAHALLESİ’NDE ARIZA KAYNAKLI SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA İÇME SUYU İSALE HATLARINI YENİLEME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.