Samsun'da, Bafra Ovası'nda karpuz hasadı devam ederken, Bafra Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ovada 13 bin 500 dekar alanda karpuz üretimi gerçekleştirildiğini belirtti.
Nisan ayında örtü altında başlayan hasadın sürdüğünü ifade eden Aşçı, karpuzun tarlada tanesinin 2 ila 3 lira arasında satıldığını söyledi. Diğer illerdeki karpuz hasadının çoğunun tamamlandığına dikkat çeken Aşçı, "Bu nedenle Bafra Ovası'ndaki hasada daha yeni başlıyoruz. Karpuz fiyatlarının önümüzdeki bir hafta içinde yükseleceği öngörülüyor. Özellikle ağustos 15'inden sonra karpuzun fiyatlarının daha iyi olacağını düşünüyoruz," şeklinde konuştu.
Aşçı, Bafra Ovası'ndan alınan karpuzların İç Anadolu, Çorum, Ordu, Trabzon ve Rize gibi illere gönderildiğini vurgulayarak, dönüm başına 7-8 ton verim alındığını ve toplam rekoltenin 94 bin 500 ton olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.
Ankara'da sebze tüccarlığı yapan Mehmet Bakır ise Türbe Mahallesi'nde 250 dönüm civarındaki arazide bulunan ürünü tanesi 2 liradan aldıklarını belirtti. Bakır, "Buradan aldığımız karpuzları Ankara'ya göndereceğiz, marketlere gidecek. Bafra Ovası'ndan elde edilen ürünler sadece Ankara ile sınırlı değil, aynı zamanda Çorum başta olmak üzere Karadeniz'in birçok iline ve Türkiye'nin farklı yerlerine ulaştırılıyor," dedi.
Bafra Ovası'nın topraklarının verimli ve karpuzunun lezzetli olduğunu vurgulayan Bakır, "Diğer illerde karpuz hasadı bitmek üzere. Ancak Bafra Ovası'nın toprakları daha verimli ve karpuzu daha lezzetli olduğu için burayı tercih ettik," ifadesini kullandı.
Samsun'da, Bafra Ovası'nda başlayan karpuz hasadı devam ediyor.
Samsun'da, Bafra Ovası'nda başlayan karpuz hasadı devam ediyor.