Lazkiye'de Türkmenler Tarihi Bir An Yaşadı
Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından, Lazkiye ilindeki Türkmen mahallesi, ilk cuma namazında bir araya geldi. Beşşar Esed rejiminin yerinden ettiği Türkmenler, 8 Aralık'ta rejimin yıkılmasının ardından evlerine dönmeye başladı.
Rahman Camisi'nde İlk Cuma Namazı
Lazkiye'deki Ali Cemal Mahallesi'ne dönen Türkmenler, rejimin yıkılmasının hemen ardından Rahman Camisi'nde ilk cuma namazını kıldı. Evlerine dönmenin ve yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken, namaz sırasında dualar ettiler.
Bayraklarla Kutlama ve Temenniler
Namaz sonrasında, kalabalık grup, "Suriye devrimi bayraklarıyla" kutlamalara katılarak, "yeni Suriye" için temenniler içeren sloganlar attı.
Suriye'deki Güncel Gelişmeler
Suriye'de 27 Kasım itibarıyla rejim karşıtı silahlı gruplar ile Beşşar Esed güçleri arasında çatışmaların yoğunlaşmasıyla, gruplar 30 Kasım ile 7 Aralık tarihleri arasında Halep, İdlib, Hama ve Humus gibi büyük illerde hakimiyet kurdu.
Başkent Şam'a 7 Aralık'ta girmeye başlayan gruplara halk kitlelerinin de destek vermesiyle birlikte rejim, Şam ve diğer bölgelerde kontrolü tamamen kaybederek çöküş sürecine girdi. Bu süreçte Baas Partisi'nin 61 yıllık iktidarı sona erdi ve Esed başkentten kaçmak zorunda kaldı.
Özgürlük Şafağı Operasyonu
Öte yandan, Suriye Milli Ordusu, aralık ayında başlatılan Özgürlük Şafağı Operasyonu'nun ilk gününde Tel Rıfat ilçe merkezini terör örgütü PKK/YPG'den kurtardı. Bu operasyonda, Münbiç ilçesinin de kurtarılmasıyla, Fırat Nehri'nin batısındaki en büyük terör yuvasına dönüşen bölge, PKK/YPG'den temizlenmiş oldu.
Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinden sonra Lazkiye ilindeki Türkmen mahallesi ilk cuma namazında saf tutuldu.
Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinden sonra Lazkiye ilindeki Türkmen mahallesi ilk cuma namazında saf tutuldu.