Sülbüs Dağı'nda cumhuriyetin 103. yılı için zirvede buluşma

Vali Cahit Çelik ile yaklaşık 60 doğasever, Türk bayraklarıyla 2.878 rakımlı Sülbüs Dağı'na çıkarak Cumhuriyetin 103. yılını sahada andı.

Yayın Tarihi: 26.10.2026 12:32
Güncelleme Tarihi: 26.10.2026 12:44

Sülbüs Dağı'nda cumhuriyetin 103. yılı için zirvede buluşma

etkinlik kısa tanıtım:

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, 2878 rakımlı Sülbüs Dağına düzenlenen zirve tırmanışı ilgi gördü. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan bir grup, zirveye çıkarak kutlamaya katıldı.

katılımcılar ve yürüyüşün seyri:

Etkinlikte Vali Cahit Çelik liderliğindeki yaklaşık 60 kişilik grup yer aldı. Grubu il protokolü, doğaseverler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri oluşturdu. Katılımcılar zorlu parkuru tamamlayarak dağın zirvesine ulaştı ve burada kısa anma ve fotoğraf çalışmaları gerçekleştirdi.

vali çelik'in açıklamaları:

Zirve sonrası konuşan Vali Cahit Çelik, Cumhuriyetin 103'üncü yılına hazırlandıklarını vurguladı. Çelik, Sülbüs'ün bölge halkı tarafından kutsal addedildiğini belirterek bunun anlamını ve etkinliğin önemini öne çıkardı. Ayrıca, Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçenleri ve vatan uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

yerel dağcıların yorumu:

Bingöllü dağcı Muharrem Otu ise tırmanışın kendileri için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Otu, Sülbüs Dağı'nın Bingöl için sembolik bir değeri olduğunu belirterek bu etkinliğin 'Bingöl'de bir ilk' olduğunu ve katılımcılarla gurur duyduklarını aktardı.

Etkinliğe Vali Cahit Çelik'in eşi Nermin Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Gökhan Koç ve Yayladere Kaymakamı Mehmet Arsoy da katıldı. Organizasyon, hem doğa yürüyüşü hem de Cumhuriyetin değerlerine vurgu yapan bir anma niteliği taşıdı.

BİNGÖL’DE CUMHURİYET BAYRAMI ÖNCESİ SÜLBÜS DAĞI’NA ZİRVE TIRMANIŞI

BİNGÖL’DE CUMHURİYET BAYRAMI ÖNCESİ SÜLBÜS DAĞI’NA ZİRVE TIRMANIŞI

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!