DOLAR
42,7 -0,03%
EURO
50,12 -0,14%
ALTIN
5.935,45 -0,28%
BITCOIN
3.717.133,75 0,7%

Azerbaycan'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Bakü'de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nda, Türk mutfağının klasik lezzetleri tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 26.05.2025 20:58
Güncelleme Tarihi: 26.05.2025 20:58

Azerbaycan'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Azerbaycan'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, klasik Türk lezzetleri tanıtıldı. Bu yılki etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde; Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile bir program düzenlendi. Etkinliğe, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakü Temsilcisi Büyükelçi Ufuk Turganer ve çeşitli ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri ile milletvekilleri katıldı.

Katılımcılara, mercimek çorbası, yaprak sarma, zeytinyağlı fasulye, karnıyarık, kuru fasulye, patlıcan musakka, türlü, kadınbudu köfte, pilav, cacık, tepsi böreği, pide, fırın sütlaç, revani, ev baklavası, meyve hoşafı ve limonata gibi Türk mutfağının klasik yemekleri sunuldu.

Büyükelçi Akgün, etkinlikte yaptığı konuşmada, Emine Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunarak, "Emine Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi tarihimizin kök saldığı geniş bir coğrafyada medeniyetlerin bilgeliğiyle yoğrularak bugünkü uyumuna ulaşan Türk mutfağı, kültürel diplomasi çerçevesinde anlatabileceğimiz en güzel hikayelerden biridir." dedi.

Akgün, Türk Mutfağı Haftası'nın bu yıl "Klasik Yemekler" temasıyla kültürlerarası köprüler kurmayı amaçladığını vurgulayarak, "Geleneksel yemekler, sadece tariflerden ibaret değildir, Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır ve insanları aynı sofrada buluşturarak bağ kurma ve ortak anlayışı güçlendirme yönüyle öne çıkar." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Türk mutfağının sağlıklı, sürdürülebilir, israfı önleyen ve geleneksel yapısını tanıttıklarını belirten Akgün, "Sizlere, klasik yemeklerden oluşan gastronomi kültürümüzle hazırlanan sürdürülebilir, sıfır atık prensibine dayalı, sağlıklı ve geleneksel Türk mutfağımızı tanıtmaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, klasik Türk...

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, klasik Türk lezzetleri tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünyanın farklı noktalarında kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde program gerçekleştirildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, klasik Türk...

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, klasik Türk lezzetleri tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünyanın farklı noktalarında kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde program gerçekleştirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı