Denizde art arda hortumlar
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün sağanak yağış uyarısı verdiği Alanya'da fırtına etkili oldu. Avsallar Mahallesi İncekum sahili açıklarında deniz üzerinde iki gün arka arkaya hortum oluştu. Deniz üzerinde kısa süre görülen hortumlar daha sonra kayboldu.
Olayın seyrine dair:
Alanya'da sabah saatlerinde başlayan fırtına özellikle sahil kesimlerinde etkisini gösterdi. Bölgedeki gözlemlere göre, dün etkili olan sağanak yağışın ardından aynı noktada deniz üzerinde hortum meydana geldi ve bir süre bölgede kaldı, ardından gözden kayboldu.
Kıyıdaki etkiler ve dikkat çekmesi:
Aynı bölgede hortumun 2 gün üst üste görülmesi çevrede dikkat çekti. Yetkililer tarafından yapılan uyarının ardından yaşanan bu tekrar, bölgedeki meteorolojik koşulların kısa süreli ve yerel ölçekli değişimlere açık olduğunu gösterdi.
METEOROLOJİ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISINDA BULUNDUĞU ALANYA’DA FIRTINA ETKİLİ OLURKEN, AVSALLAR MAHALLESİ İNCEKUM SAHİLİ AÇIKLARINDA DENİZ ÜZERİNDE 2 GÜN ÜST ÜSTE HORTUM ÇIKTI.