Aydın Kültür ve Sanat Şenliği ilçelerde devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde düzenlenen Aydın Kültür ve Sanat Şenliği, kentin dört bir yanında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Şenlik kapsamında sahnelenen oyunlar ve etkinlikler, kent genelinde kültür ve sanatın erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor.
Son duraqlar ve sergilenen eserler
Şenliğin son durakları Nazilli, İncirliova ve Yenipazar oldu. Nazilli’de sevilen çocuk oyunu ‘Müzisyenler Çetesi’, İncirliova’da usta oyuncular Necmi Yapıcı ve Nihan Durukan tarafından sahnelenen tek perdelik komedi ‘İyi Delirdik’, Yenipazar’da ise Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sevilen oyunu ‘Kader Böyleymiş’ izleyiciyle buluştu.
Vatandaşlar, her yaştan sanatsevere hitap eden programlar için Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti; etkinliklerin ilçe merkezlerine taşınmasının erişimi kolaylaştırdığı vurgulandı.
Gelecek program ve tarihleri
Şenliğin devamında sahnelenecek oyunların programı şu şekilde planlandı: ‘İyi Delirdik’ 3 Nisan Cuma günü Koçarlı, 4 Nisan Cumartesi günü Didim ve 5 Nisan Pazar günü Nazilli’de oynanacak.
‘Çalıkuşu’ 6 Nisan Pazartesi günü Yenipazar, 7 Nisan Salı günü Efeler, 8 Nisan Çarşamba günü İncirliova ve 9 Nisan Perşembe günü yeniden İncirliova’da sahnelenecek. Aynı 9 Nisan Perşembe programında Karacasu’da ‘Kader Böyleymiş’ tiyatrosu izleyiciyle buluşacak.
Etkinlik mekânları ve bilet bilgileri
Etkinlikler şu mekânlarda düzenlenecek: Yenipazar Atatürk Kültür Merkezi, Efeler Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu, Karacasu Kültür Merkezi, İncirliova Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu, Koçarlı Mevlüt Şahinci Konferans Salonu, Didim Atatürk Kültür Merkezi ve Nazilli Yeşilyurt Kültür Merkezi.
Biletler ücretsiz olup temin noktaları şu şekilde belirtildi: Yenipazar’da Yenipazar Belediyesi’nden, Efeler’de Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nden, Karacasu’da Karacasu Kültür Merkezi AYBA biriminden, İncirliova’da İncirliova Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden, Koçarlı’da Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası AYBA biriminden, Didim’de Atatürk Kültür Merkezi’nden ve Nazilli’de 23 Nisan Parkı Öğrenci Çalışma Salonu’ndan temin edilebilecek.
Not: Aydın Kültür ve Sanat Şenliği, programı ve mekânlarıyla ilçe merkezlerine yayılarak daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor; vatandaşlar ücretsiz etkinliklere katılarak tiyatro ve çocuk oyunlarına erişebiliyor.
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN ÖNCÜLÜĞÜNDE AYDIN’IN DÖRT BİR YANINDA HAYATA GEÇİRİLEN KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR.