Aydın'da midibüs şoförü yolcusunu hastaneye yetiştirdi
Olayın ayrıntıları
Efeler ilçesinde dün, Kemer AYKO - Otogar seferini yapan özel halk midibüsünde yolcu olarak bulunan Ayşe Aksoy (77) baygınlık geçirdi. Araçtaki diğer yolcuların yaptığı ilk müdahalenin ardından, şoför Mevlüt Akbudak güzergâhını değiştirerek hastayı Aydın Devlet Hastanesi'ne yetiştirdi.
Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Ayşe Aksoy'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Görüntülerde yer alanlar
Kayıtlarda, yolcu koltuğundaki kadının rahatsızlanması, diğer yolcuların kadına yardım etmesi ve sürücünün hastaneye yetiştirme çabası yer alıyor. Olay, toplu taşıma araçlarında acil durumlara hızlı müdahalenin ve sürücünün yönlendirme kararlarının önemini gösterir nitelikte gerçekleşti.
Mevlüt Akbudak'ın anında aldığı karar ve yolcuların müdahalesi sonucu hasta kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaştırıldı ve durumunun iyi olduğu belirtildi.