Aydın Büyükşehir: Didim Merkez Park’a yeni yapı iddiaları asılsız, yeşil alan genişletilecek

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim Merkez Park’ta yeni yapı yapılacağı iddialarını yalanlayarak beton yapıların yıkılacağını ve yeşil alanın büyütüleceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 18.11.2025 11:49
Güncelleme Tarihi: 18.11.2025 11:49

Aydın Büyükşehir: Didim Merkez Park’a yeni yapı iddiaları asılsız, yeşil alan genişletilecek

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Merkez Park açıklaması

Aydın'ın Didim ilçesindeki Merkez Park ile ilgili olarak gündeme gelen yeni yapı iddialarına ilişkin Aydın Büyükşehir Belediyesi kamuoyuna açıklama yaptı. Belediye, söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu ve park alanının kullanımına dair planın aksine hareket edilmeyeceğini bildirdi.

Açıklamanın içeriği

Belediye tarafından yapılan açıklamada, Merkez Park içindeki mevcut durumla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı: Yeşil alana yeni yapı yapılması söz konusu dahi değildir. Açıklamada ayrıca parktaki beton yapıların kaldırılacağı ve yeşil alanın büyütülmesinin amaçlandığı vurgulandı.

İddialara yanıt ve vurgulanan noktalar

Aydın Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, parktaki beton yapıların yıkılarak yeşil alanın genişletileceği belirtilirken, bazı kişilerce ortaya atılan yeni yapı yapılacağı iddialarının "tümüyle asılsız ve gerçeğe aykırı" olduğu kaydedildi. Belediyenin açıklaması, Merkez Park’ın yönetimi ve geliştirilmesine ilişkin sorumluluğun Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu da hatırlattı.

Özetle: Belediye, Didim Merkez Park'ta yeni inşaata gidilmeyeceğini, mevcut beton yapıların kaldırılarak yeşil alanın artırılacağını kamuoyuna duyurdu.

AYDIN’IN DİDİM İLÇESİNDEKİ MERKEZ PARK’A YENİ YAPILAR YAPILACAĞI İDDİALARINI YANITLAYAN AYDIN...

AYDIN’IN DİDİM İLÇESİNDEKİ MERKEZ PARK’A YENİ YAPILAR YAPILACAĞI İDDİALARINI YANITLAYAN AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AÇIKLAMASINDA “YEŞİL ALANA YENİ YAPI YAPILMASI SÖZ KONUSU DAHİ DEĞİLDİR” İFADELERİNE YER VERDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.