Aydın Büyükşehir, Ata Tohumlarından Üretilen Fideleri Aydınlılara Dağıtıyor
Ata tohumlarıyla üretilen sebze fideleri Buharkent'te vatandaşlarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ata Tohumlarının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla belediye fidanlıklarında marul, lahana, karnabahar ve brokoli fidelerini tamamen Ata Tohumlarından üretmeye devam ediyor. Üretilen fideler Aydın’ın farklı noktalarındaki vatandaşlara ulaştırılıyor.
Üretimi belediye fidanlıklarında gerçekleştirilen fidelerden oluşan dağıtım etkinliklerinden biri Buharkent'te gerçekleştirildi. Fide dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi; Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da dağıtıma eşlik etti.
Fideleri alan vatandaşlar, kendi bahçelerinde sağlıklı, doğal ve güvenilir ürün yetiştirme fırsatı bulduklarını belirterek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.
Özlem Çerçioğlu dağıtımın yaygınlaşacağına işaret ederek şunları söyledi: "Ata Tohumları bizim için yalnızca bir tohum değil, geçmişimizden geleceğe uzanan bir miras. Bizler de bu mirası yaşatıyor, hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Aydın’ın bereketini halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz."
Belediye yetkilileri, bu uygulamanın hem biyolojik çeşitliliğin korunmasına hem de yerel üretimin güçlendirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor. Fide dağıtımının tüm ilçelerde devam edeceği açıklaması yapıldı.
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ATA TOHUMLARININ KORUNMASI VE GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASI İÇİN YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN SÜRDÜRÜYOR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT FİDANLIKLARDA TAMAMEN ATA TOHUMLARINDAN ÜRETİLEN MARUL, LAHANA, KARNABAHAR VE BROKOLİ FİDELERİ, AYDIN’IN DÖRT BİR YANINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTURULUYOR.