DOLAR
43,03 -0,09%
EURO
50,39 0,02%
ALTIN
6.089,89 -1,76%
BITCOIN
3.997.951,57 -1,78%

Avcılar'da lodos: 3 balıkçı teknesi ve bir baraka zarar gördü

Avcılar'da etkili lodos, 3 balıkçı teknesi ve bir barakaya zarar verdi; kooperatif yetkilileri istinat duvarı eksikliğinin yol açtığı yıllık zararları vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.01.2026 16:59
Güncelleme Tarihi: 03.01.2026 17:00

Avcılar'da lodos: 3 balıkçı teknesi ve bir baraka zarar gördü

Avcılar'da lodos hasarı

İstanbul'un Avcılar ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkisini artıran lodos sonucu 3 balıkçı teknesi ve bir balıkçı barakası zarar gördü. Barınakta metrelerce yükselen dalgalar nedeniyle maddi hasar oluştu; bölgeden yaralanma bildirimi gelmedi.

Barınaktaki durum ve balıkçıların nöbeti

Tekne sahipleri lodosun ardından barınağa gelerek teknelerinin başında nöbet tutuyor. Metreleri bulan dalgalar barınaktaki bir kulübeye zarar verirken, tekne sahipleri halatların çözülmesini ve teknelerin sürüklenmesini önlemek için müdahalede bulunuyor.

Ersin Özer zarar gören tekneler hakkında, Kayıkların halatları çözülüyor. İnşallah onlar gitmez. Onlara müdahale edeceğiz diye konuştu.

Mustafa Saydam ise istinat duvarı eksikliğinin yarattığı sıkıntıyı şöyle özetledi: İstinat duvarımız olmadığından dolayı barakalarımızın üzeri zarar gördü. Ağlarımız hep denize gidiyor. Deniz dalgaları barakalarımızın üzerini aşıyor. Biraz daha biz de durursak bizi de alıp denize atacak. Senelerdir belediyelere yalvarıyoruz, babalarımız dahil yalvardılar ama kimse buraya istinat duvarı yapmadı.

Kooperatif başkanının değerlendirmesi ve yıllık zararlar

Avcılar Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Aytaç Saydam lodosun her yıl tekrarlanan bir sorun olduğunu belirterek, Yeni başladı ama tedirginlikle bekliyoruz. Her sene yaşadığımız bir olay bu. dedi. Saydam, barınağın yapımı sürecine ve istinat duvarı eksikliğine dikkat çekti: Ambarlı Balıkçı Barınağının 1979 yılından bu yana yapımı devam ediyor aslında. Şuanda yapılan bir faaliyet yok ama 1979 yılından bu yana istinat duvarı olmadığı için her sene bu mağduriyeti yaşıyoruz.

Saydam ayrıca geçen yıl yaşanan altyapı zararlarına ilişkin rakamsal değerlendirme yaptı: Geçen sene yaklaşık 3 milyon lira değerinde altyapı, elektrik ve kamera sistemlerimiz gitti. Yaklaşık 20 teknemiz heba oldu. Kooperatif yetkilileri, istinat duvarı yapılmadığı sürece benzer zararların her lodos döneminde tekrarlanacağı uyarısını yineliyor; Saydam sözlerini Tekne sahibi arkadaşlarımız teknelerinin başında. Gereken önlemlerini alıyorlar ama tabi bu istinat duvarı olmadığı sürece sadece dua ediyoruz daha fazla lodos esmesin diye tamamladı.

Değerlendirme

Balıkçıların ve kooperatif temsilcilerinin aktardığı veriler, Avcılar barınağında istinat duvarı eksikliğinin yıllık ve tekrarlayan ekonomik kayıplara yol açtığını gösteriyor. Bölgedeki teknelerin korunması ve sürekli hasarın önlenmesi için kalıcı altyapı çözümlerinin gerekliliği vurgulanıyor.

İSTANBUL’UN AVCILAR İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN LODOS NEDENİYLE 3 BALIKÇI TEKNESİ VE BİR BALIKÇI...

İSTANBUL’UN AVCILAR İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN LODOS NEDENİYLE 3 BALIKÇI TEKNESİ VE BİR BALIKÇI BARAKASI ZARAR GÖRDÜ. TEKNE SAHİPLERİ İSE, LODOSUN ARDINDAN BARINAĞA GELEREK TEKNELERİNİN BAŞINDA NÖBET TUTUYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.