çalışmanın kapsamı:
Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Atatürk Rıhtımında yürütülen uzatma çalışmalarında 140 metrelik yeni bölümün kazık ve döşeme imalatları tamamlandı. Proje sayesinde rıhtım uzunluğu 270 metreden 410 metreye çıkarıldı; bu genişleme, sahil hattında gemi bağlama ve yükleme-boşaltma kapasitesini artırmayı amaçlıyor.
Uzun süreli ve güvenli kullanım hedefiyle mevcut iskelenin güçlendirilmesine de başlandı. Projede kullanılacak toplam 42 güçlendirme kazığı planlanmış olup, bu kazıklardan 2'si şimdiden imal edildi. Kazık üretimi ve döşeme montajı, deniz yapıları mühendisliği standartlarına göre ilerletiliyor.
gümrük ve idare binasında ilerleme:
Rıhtımın bitişiğinde yapımı süren gümrük ve idare binasında da önemli ilerlemeler kaydedildi. Binanın tuğla duvar imalatları tamamlanmış durumda ve mekanik ile elektrik tesisatı çalışmalarına başlanmış bulunuluyor; bu adımlar binanın işletmeye hazır hale gelmesi için kritik öneme sahip.
Belediye yetkilileri, özellikle rıhtımın güvenlik ve dayanıklılık açısından güçlendirilmesine özen gösterildiğini; projenin tamamlanmasıyla bölgenin farklı denizcilik ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek bir altyapıya kavuşacağını belirtiyor. Alt yapıya yapılan bu yatırım, bölge deniz trafiği ve lojistiğinin uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Altınordu Atatürk Rıhtımı çalışmaları, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in girişimleriyle yürütülüyor ve proje ilerlemeye devam ediyor.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER’İN GİRİŞİMLERİ İLE ALTINORDU ATATÜRK RIHTIMI, 270 METREDEN 410 METREYE UZATILDI.