At sırtında üç günlük keşif: Cilo ve Sat'ın yüksek rotaları

YEKDASDER Spor Kulübü üyeleri, Hatay'dan gelen yarış atlarıyla Cilo ve Sat başta olmak üzere üç gün boyunca yüksek rakımlı rotaları at sırtında keşfetti.

Yayın Tarihi: 22.09.2026 20:20
Güncelleme Tarihi: 22.09.2026 20:23

At sırtında üç günlük keşif: Cilo ve Sat'ın yüksek rotaları

Yüksekova'nın yükseklerinde atlı keşif

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren YEKDASDER Spor Kulübü üyeleri, kentin saklı kalan doğal zenginliklerini yeni bir yöntemle tanıtmaya devam ediyor. Bu kez Hatay’dan gelen bir doğaseverin yarış atlarıyla yapılan üç günlük program, kulüp üyelerine yıllardır yürüyerek keşfettikleri coğrafyayı at sırtında deneyimleme fırsatı sundu.

rotalar ve gün gün keşif:

Turun ilk gününde rota Cilo-Sat dağları ile Sat Gölleri olarak belirlendi. Ekip atları bölgeye çıkardı ve yüksek rakımda ilk sürüş burada gerçekleştirildi. İkinci gün rotayı Berçelan Yaylası ve çevresindeki yüksek rakımlı göllere yönlendirdiler; bu alanda yayla yaşamının parçası olan Koçerler ile karşılaşıp sohbet etme imkânı buldular. Üçüncü gün ise Cennet-Cehennem Vadisi rotasına devam edilerek, atlarla vadi içinden ilerleyip buzulların bulunduğu yüksek kesimlere kadar çıkıldı. Böylece üç gün boyunca birbirinden farklı üç yüksek rakımlı rota at sırtında keşfedilmiş oldu.

bölge tanıtımı ve deneyimin önemi:

YEKDASDER Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, sosyal medyayı kullanarak Hakkâri ve Yüksekova’nın doğal, kültürel ve coğrafi değerlerini geniş kitlelere ulaştırmayı amaçladıklarını belirtiyor. Aykut, etkinliğin yalnızca estetik görüntüler paylaşmanın ötesinde; bölgenin yaylalarını, göllerini, buzullarını ve geleneksel yaşamını ziyaretçilere farklı bir bakışla tanıtma imkânı sağladığını vurguladı. Hatay’dan gelen misafirin yarış atlarıyla bölgeyi deneyimlemesi, projenin dikkat çeken örneklerinden biri oldu.

Üç günün sonunda ekip geriye unutulmaz anılar ve eşsiz kareler bıraktığını ifade etti. Kulüp üyeleri için Cilo, Sat, Berçelan ve Cennet-Cehennem vadilerini at sırtında gezmek hem yeni bir deneyim hem de bölgenin keşfedilmeyi bekleyen noktalarını görünür kılma çabalarının somut bir parçası oldu.

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN YEKDASDER SPOR KULÜBÜ, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN...

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN YEKDASDER SPOR KULÜBÜ, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YÜRÜTTÜĞÜ TANITIM FAALİYETLERİYLE KENTİN SAKLI KALMIŞ DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ TÜRKİYE’YE DUYURMAYA DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.