Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,27 0,03%
EURO
34,78 -0,39%
ALTIN
2.419,15 -0,54%

Asgari ücret emekli arasındaki makas daralıyor! Senede 3 kere zam formülü sunuldu

Temmuz ayında emekli ve memura yapılan ara zamdan son 2 senedir asgari ücretli de faydalanırken, bu sene zam yapılmayacağı açıklaması her kesimden bireyi ayağa kaldıracağa benziyor. Konu ile alakalı son günlerde siyaset tarafından da yorum ve teklifler belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 28.04.2024 11:58
Güncelleme Tarihi: 28.04.2024 11:58

Asgari ücret emekli arasındaki makas daralıyor! Senede 3 kere zam formülü sunuldu

Türkiye, son yıllarda artan enflasyon ve ekonomik kriz ile mücadele ederken, bu durumdan en çok etkilenen kesim emekli ve asgari ücretli olarak biliniyor. Maaşlara yapılan zamlar ilk etapta önemli ve yeterli olsa da artan enflasyon karşısında zamanla erimeye devam ediyor. Temmuz ayında emekli ve memura yapılan ara zamdan son 2 senedir asgari ücretli de faydalanırken, bu sene zam yapılmayacağı açıklaması her kesimden bireyi ayağa kaldıracağa benziyor. Konu ile alakalı son günlerde siyaset tarafından da yorum ve teklifler belirtiliyor.

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve Murat Emir'in ortaklaşa aldıkları ve imzalayarak TBMM2ye sundukları asgari ücret zam teklifi, dikkatleri üzerine topladı. Sunulan teklifte asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesi gerekliliği vurgulanmış bulunuyor. Bunun yanı sıra en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talebini ileten isimler, küçük esnafın da önünün açık olmasını gerekliliğini vurguladı.

tll

Türkiye'de çalışanların büyük bir kısmının asgari ücretli olduğunu belirten isimler, emeklinin insanca yaşayacak kadar gelir elde edemediklerini savundu. Asgari ücretin yılda bir kez belirlenmesi, ücretlerin enflasyona ayak uydurmasını zorlaştırdığını belirten isimler, çalışanların alım gücünde erimeye mahal verecek önlemlerin bir an önce alınması gerekliliğini vurguladı.

EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN

Emeklilerin büyük bir kısmı asgari ücretin altında maaş almaya devam ediyor. Artan enflasyon emekliyi ihtiyaç sahibi konumuna getirirken, teklif, bu sorunun çözümü için emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini öneriyor.

tll

KÜÇÜK ESNAFA DESTEK

Küçük esnafın da bu durumdan etkilendiğini belirten CHP'li Grup Başkanvekilleri, bu sorunun çözümü için esnafa teşvik, destek ve hibe krediler yoluyla yardım yapılmasını öneriyor.