Arnavutköy'de istinat duvarı çöktü: İki binada hasar, tahliye başladı
Olayın ayrıntıları
Arnavutköy Anadolu Mahallesinde sabaha karşı saat 05.30 sularında meydana gelen istinat duvarı çökmesi, iki binada yapısal hasara neden oldu. Henüz belirlenemeyen nedenle gerçekleşen çökme sonrası duvar parçaları bina boşluğuna devrilirken, iki binada alt katlarda çatlaklar oluştu.
Bölgeye intikal eden polis, zabıta ve belediye ekipleri inceleme yaptı ve güvenlik gerekçesiyle binalarda tahliye işlemlerini başlattı. Ekiplerin incelemesinde duvarın üst kısmının bir bölümünün balkon olarak kullanıldığı belirlendi. Belediye ekipleri alanda güvenlik önlemleri alırken, çökmenin gerçekleştiği alan ve binalardaki hasar dronla havadan görüntülendi.
Sakinlerin ifadeleri
Bina sakinleri olay anında büyük panik yaşadığını belirtti. O anları anlatan Nurten Taşçı, "Biz gece saat 05.36’da yatıyorduk. Bir ses oldu, eşime ne olduğunu sordum. ‘Gök gürledi’ dedi ama o ses gök gürlemesi gibi değildi. Arkamızdaki binanın duvarı yıkılmış. Çok korktuk. Alt katta hasarlar var, polisler evi boşaltmamızı istedi. Bizi otele yerleştirecekler sanırım. Önemli eşyalarımızı aldık, evi boşaltıyoruz. Sanki deprem oluyormuş gibiydi, havaya zıpladık resmen. Neyse ki yaralanan olmadı" dedi.
Son durumda, ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirme sonrası binaların güvenlik riski taşıması nedeniyle tahliye işlemleri devam ediyor ve alanda gerekli güvenlik önlemleri sürdürülüyor.
ARNAVUTKÖY’DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKEN BİNALARDA TAHLİYE İŞLEMİ BAŞLADI