Ardahan Üniversitesi, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlediği kahvaltı programında, kentin zengin yöresel lezzetlerini tanıttı.
Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlendi. Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Aşçılık Kulübü tarafından Yenisey Konukevi'nde gerçekleştirilen "Lezzet Mirası Ardahan Aile Tarifleri" programına kentteki esnaf ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı.
Misafirlere, yöreye özgü peynirler, bal, kavılca ekmeği ve çeşitli çörekler gibi kahvaltılık ürünler ikram edilerek, Ardahan'ın lezzet kültürü tanıtıldı.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, yaptığı konuşmada, dünyanın en zengin mutfak kültürlerinden birinin bulunduğu coğrafyada yaşadıklarını vurguladı ve Ardahan’ın yöresel lezzetlerini önemle anlattı. Ayrıca, programa katkı sunan aşçılık bölümü öğrencilerine hediyeler takdim etti.
Ardahan Üniversitesinde, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programında, kentin yöresel lezzetleri tanıtıldı. Kentteki esnaf ve STK temsilcilerinin davet edildiği etkinlikte, yöreye özgü peynirler, bal, kavılca ekmeği ve çörek çeşitleri gibi kahvaltılık ürünler ikram edildi.
Ardahan Üniversitesinde, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programında, kentin yöresel lezzetleri tanıtıldı. Kentteki esnaf ve STK temsilcilerinin davet edildiği etkinlikte, yöreye özgü peynirler, bal, kavılca ekmeği ve çörek çeşitleri gibi kahvaltılık ürünler ikram edildi.