Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,37 -0,23%
EURO
34,82 0,17%
ALTIN
2.427,06 0,02%

Araç sahiplerini çıldırtacak zam haberi! Benzin, motorin, LPG'de büyük değişim

Araç sahiplerine kötü haber! Fiyatlar artıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 17:47
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 17:47

Araç sahiplerini çıldırtacak zam haberi! Benzin, motorin, LPG'de büyük değişim

Artık kimse kontak çeviremeyecek! Akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM GELİYOR

2023 senesinde sıfır emisyon amacına ulaşılması hedeflenirken 2030 senesine kadar yapılacaklar belli oldu. Bu adımlar ulaşım sektöründe karbon emisyonunun azalması, toplu taşıma teşvik edilmesi, elektrikli araç kullanımının artması çalışmaları olarak öğrenildi. 2053 senesinde net sıfır emisyon hedefine ulaşılması için atılacak adımlar İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planında 2030 senesine kadar belirlendi. Ulaştırma sektöründe karbon emisyonunun azaltılması için yapılacak çalışmalar belirlendi. Enerji, sanayi, ulaştırma, tarım, bina, atık, arazi, orman gibi 7 azaltım sektöründe 49 strateji ve 260 eylemden oluşan planlar İDASEP tarafından şu şekilde paylaşıldı; 

akaryakıta yeni zam geliyor

'Enerji verimliliğinin bütün sektörde yaygın olması, yenilenebilir enerji kullanımının en yüksek seviyeye çıkması, sanayide ürün olarak karbon ayak izinin ve karbon yoğunluğunun azalması, sıfır enerjili binaların yaygınlaşması, bölgesel ısıtma ve soğutma sistemlerinin yaygınlaşması, sera gazı azaltımına teşvik ve destek olunması, düşük emisyonlu ekonomiye geçişin adil dönüşüm ilkesiyle planlanması, adil geçiş ve istihdam dönüşümü için kapasite gelişmesi, ülkenin net sıfır emisyon hedefinin eğitim sistemine entegre olması.' Bu adımlar kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonu kapsamında karbon içeriğinin Özel Tüketim Vergisi Kanunu listesinde yeni çalışmalar olacağı da öğrenildi. Uçak benzini, benzin, motorin, deniz motorini, kalorifer yakıtı olarak kullanılan yakıtlar, uzmanlar şahıs araçların ve şehir içi şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığında olan yakıt kullanımının azaltılması ve elektrikli araç teşvikleri için ilave karbon vergisi koyulması tahmin ediliyor.