Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,43 0,22%
EURO
34,83 0,1%
ALTIN
2.386,28 0,06%

Araba lastiğine para sıkıştırın hayatınız kurtulsun! Pek bilinmeyen pratik yöntem

Arabada hem mal hem can güvenliğinizi korumak için bu tedbiri almanız gerekmektedir. Lastik kontrolünü bozuk para ile kontrol etmeniz hem kolay hem pratik! İşte ayrıntılar.

Yayın Tarihi: 20.04.2024 10:22
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 10:22

Araba lastiğine para sıkıştırın hayatınız kurtulsun! Pek bilinmeyen pratik yöntem

Aracınızda güvenliğinizi sağlamak için kontrol edebileceğiniz ve gerekli önlemleri alabileceğiniz birçok nokta bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi lastiklerdir. Arabanın lastiklerini kontrol ederken arasına bozuk para basılmasının bu olasılığı önleyebileceği ortaya çıktı.

lastik

Hem şehir içinde hem de şehir dışında aracı çalıştırmadan önce yapmanız gereken kontroller oldukça önemlidir. Kendinizin ve yanınızda seyahat edenlerin güvenliği için özellikle dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Araç lastikleri en önemli muayenelerden biridir. Aracınızın lastiklerinin kapsamlı bir muayenesi belki de aracınıza binmeden önce güvenliğinizi sağlamak için atabileceğiniz ilk adımlardan biridir.

Aracınızın lastiklerini kontrol ettirmek aslında çok kısa bir zaman alır ve kontrolü kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

lastik

LASTİKLERE BOZUK PARA SIKIŞTIRIN

Son dönemde sosyal medyada oldukça popüler olan araç lastiklerini kontrol etmenin 1 TL'lik yöntemi hem çok basit hem de pratik.

Aracınızın lastiklerinin aşınmış olması, aracın yolda kalmasını zorlaştırır ve kaza riskini artırır. İşte 1 TL'lik bu kontrol, kaza riskinin önüne geçiyor.

Bu kontrol için ihtiyacınız olan tek malzeme 1 TL. Verilen 1 TL parayı lastik dişleri arasındaki derin deliklere dikey olarak yerleştirin.

Lastiklerin arasındaki ince kanallara parayı dik olarak yerleştirdikten sonra madeni paranın sarı halkası görünmüyorsa lastiğiniz hala çalışıyor demektir. Yani lastik dişleri sarı halkasını gizleyecek kadar derinliğe ve sağlamlığa sahiptir.

Madeni paranın üzerindeki sarı halka görünmüyorsa lastik yıpranmıştır. Bu nedenle kazaları önlemek için lastikleri değiştirmenizi öneririz.