Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Apple Watch sayesinde babası hastalıktan kurtulan bir kullanıcıdan Tim Cook'a teşekkür mesajı!

Giyilebilir cihazlarından gelen uyarılara göre hareket ettikten sonra tıbbi sorunları atlatan bir çift Apple Watch kullanıcısı, Apple’ın CEO’su Tim Cook'a minnettarlıklarını bildiren bir e-posta gönderdi ve şaşırtıcı bir şekilde saatler içinde yanıt aldı.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 14:42
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 14:42

Apple Watch sayesinde babası hastalıktan kurtulan bir kullanıcıdan Tim Cook'a teşekkür mesajı!

ABD’nin Kansas eyaletinde yaşayan Michael Gallegos, oğlu Nick'ten hediye olarak bir Apple Watch almıştı. Apple Watch, Michael uyurken olağandışı bir kalp ritmi tespit etti ve Aile Paylaşımı etkin olduğu için Nick’e bir bildirim gönderdi. Bildirime göre, Michael’in kalbinin 10 dakikadan uzun bir süre boyunca dakikada 40 atışın altında atıyordu.

Bu bildirim, Nick'i babasıyla temasa geçmeye ve onu tıbbi yardım almaya teşvik etmeye sevk etti. Nick, daha sonra babasını acil servise götürdü ve bu da teşhis edilmemiş bir kalp rahatsızlığının keşfedilmesi ve Michael'ın ameliyat olup sağlığına kavuşmasıyla sonuçlandı.

Michael, yaptığı açıklamada, "Doktorlar oldukça şanslı olduğumu söylediler. Oğlumun bana saati alması iyi bir seçim olmuş. Çünkü asla bilemezdim. Çok geç olurdu" dedi. Doktorlar ayrıca kalp pili takılmasaydı Michael’in kısa süre içinde vefat edebileceğini de söyledi.

apple watch

KISA SÜRE SONRA COOK’TAN CEVAP GELDİ

Nick, olayın ardından Apple’ı CEO’su Tim Cook'a teşekkürlerini ileten bir e-posta gönderdi. Saat 12:30 sularında e-postayı gönderen Nick, saat 14:00'te Cook’tan bir yanıt aldı.

Yanıta göre Cook, "Babanızın tıbbi yardım istemesine ve ihtiyaç duyduğu tedaviyi almasına sevindim. Hikâyesini bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Lütfen ona en iyi dileklerimi iletin" ifadelerini kullandı.

CEO Cook’tan gelen yanıtı “tek kelimeyle harika” şeklinde değerlendiren Nick, Cook’tan cevap beklemediğini ama Cook’un cevabıyla çok sevindiğini söyledi.