Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Apple Vision Pro 2, daha iyi ve daha parlak ekranlara sahip olacak!

Yakın zamanda piyasaya çıkması beklenen Apple Vision Pro’nun yeni modeli olan Apple Vision Pro 2’nin daha iyi ve daha parlak ekranlara kavuşacağı öğrenildi. Ancak kullanıcılar Apple Vision Pro 2 için 2027’ye kadar beklemesi gerekecek.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 16:41
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 16:41

Apple Vision Pro 2, daha iyi ve daha parlak ekranlara sahip olacak!

Ocak veya şubat aylarında piyasaya çıkması beklenen Apple Vision Pro’nun ardından sıra Apple Vision Pro 2’ye gelecek. Ancak Apple'ın her yıl güncelleme alan iPhone'ları, Mac'leri ve Apple Watch'larının aksine, şirketin Apple Vision Pro 2'yi tanıtması uzun zaman alabileceği konuşuluyor. Bunun nedenlerinden biri tedarik zincirindeki kısıtlamalar olduğu söyleniyor. Uzamsal bilgisayarın ekranı olan OLEDoS'un tek tedarikçisi olan Sony'nin üretim kapasitesinin yüzde 50'den daha az bir verimle sınırlı olduğu belirtiliyor.

Bu nedenle Omdia, Apple Vision Pro sevkiyatlarının 2024 yılında 500 bin adetten daha az olacağını öngörüyor. Önceki raporlarda Apple'ın 2024’te bir milyona kadar uzamsal bilgisayar üretmesi bekleniyordu. Bu da bu ürünü elde etmenin gerçekten zor olacağını ve diğer ülkelere yayılmasının da biraz zaman alacağını gösteriyor.

apple

DAHA FAZLA GÜÇ TÜKETMEDEN DAHA YÜKSEK PARLAKLIK SAĞLAYACAK

Ancak Apple Vision Pro 2 ile ilgili bazı iyi haberler var. The Elec'in Kore versiyonu tarafından ortaya çıkarılan Omdia araştırmasına göre, Apple, Vision Pro 2’yi daha parlak, daha verimli ekranlarla sunmayı planlıyor.

Apple, 2027 yılına kadar Vision Pro'yu RGB OLEDoS ekrana yükseltecek ve bu da bu ürünün ilk nesliyle birlikte sunulacak olan renk filtreli beklenen WOLED'e göre bir gelişme olacak.

Elec, WOLED'in beyaz ışık bir RGB renk filtresinden geçerken renk üreten bir yöntem olduğunu açıklıyor. Öte yandan, RGB OLEDoS, aynı katmana bitişik olarak yerleştirilen RGB alt piksellerinde hem ışığı hem de rengi uygulayan bir yöntem olduğu biliniyor.

Bu sayede Apple, ilk nesil ürünün en zayıf noktalarından biri olabilecek daha fazla güç tüketmeden daha yüksek parlaklık sağlayacak. Şu anda Apple Vision Pro'nun çalışması için harici bir batarya paketi ya da sürekli şarj cihazına takılı olması gerekebilir.