Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,22 0,02%
EURO
35,28 0,29%
ALTIN
2.496,24 0,32%

Apple ve Samsung katlanabilir telefonları yaygınlaştırmak istiyor!

Katlanabilir telefon teknolojisinin başını çektiği Apple ve Samsung, bu teknolojiyi yaygınlaştırmak istiyor.

Yayın Tarihi: 01.01.2024 16:34
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 16:34

Apple ve Samsung katlanabilir telefonları yaygınlaştırmak istiyor!

Bir kitap ya da ayna gibi açılan bir ekrana sahip olan katlanabilir telefonlar, ilk kez piyasaya sürülmelerinin üzerinden neredeyse 5 yıl geçmesine rağmen dünya genelinde satılan tüm akıllı telefonlar arasında yüzde 1'lik bir pazar payını ancak aşabiliyor. Ancak Samsung bu yıl pazarlamaya büyük yatırım yaparak ürünü iki katına çıkardı. Koreli dev, temmuz ayında 5G Galaxy Z serisini piyasaya sürdü.

Samsung, Counterpoint Research'ün katlanabilir cihazların 2027 yılına kadar 600 doların üzerindeki tüm akıllı telefonların üçte birini aşabileceği yönündeki tahminlerini doğruluyor.

Samsung, "Katlanabilir cihazlarımızı, bu cihazların sunduğu net farklılaşma, deneyim ve esneklik ile amiral gemisi büyümemiz için önemli bir motor olarak konumlandırmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

CCS Insight'ta analist olan Ben Wood, "Bu yıl sektördeki insanların gerçekten kötü oldukları bir yıl. Apple dışında herkes bu konuda bahis oynuyor” dedi.

Apple ise henüz bu kategoriye ilgi göstermedi ama patent başvuruları bir gün ikiye katlanan bir iPad tanıtabileceğini gösteriyor. Google'ın Pixel Fold'u ve Huawei, Oppo ve Xiaomi'nin Çinli alternatifleri de dahil olmak üzere diğer tüm büyük akıllı telefon üreticileri Samsung'u takip ederek pazara girdi.

telefon

HONOR MOTOROLA VE HUAWEİ DE KATLANABİLİR TELEFON ÇIKARMAK İSTİYOR

Honor'un Birleşik Krallık CEO'su Bond Zhang, "Tıpkı elektrikli otomobillerin otomobil endüstrisi için olduğu gibi, katlanabilir cihazların da akıllı telefon cihazlarının geleceği olduğuna inanıyoruz. Katlanabilir cihazların yakında ana akım haline gelebileceği çok önemli bir dönüm noktasına yaklaşıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan; Motorola ve Çinli Huawei gibi diğer telefon üreticileri de 10 yıldan uzun bir süredir en kötü yılını geçiren bir pazarı canlandırmaya yardımcı olacak ürüne umut bağlıyor.

Ancak pazar verileri katlanabilir telefonların hala ana akım olmaktan uzak olduğunu gösteriyor. Counterpoint Research bu yıl yaklaşık 16 milyon katlanabilir telefon satılacağını tahmin ediyor. Bu rakam 1,2 milyarlık akıllı telefon pazarının sadece yüzde 1,3'ünü oluşturuyor. Analistler, katlanabilir telefon konusunda tüketicilerin fiyat, güvenilirlik ve kullanım konusundaki endişeler nedeniyle vazgeçtiğini söylüyor.