Antalya'nın Glütensiz Lezzetleri Kitaplaştırıldı
Antalya'da, glütene hassasiyeti bulunan bireyler için, coğrafi işaretli ürünlerden oluşan glütensiz lezzetler biraraya getirildi. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Vali Hulusi Şahin'in eşi Ebru Şahin'in öncülüğünde hazırlanan bu özel kitap, yaklaşık 2 yıl süren titiz çalışmalar sonucu oluşturuldu.
Önemli Çalışma ve Yeni Tarifler
Kitapta, 23 adet glütensiz ürünün tarifleri Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında enstitüde gerçekleştirilen kitap tanıtım töreninde, Vali Şahin, glüten hassasiyetinin artışına dikkat çekti ve eşinin bir çölyak hastası olduğunun altını çizdi.
Şahin, enstitünün önemli bir projeyi hayata geçirdiğini belirterek, ilk etapta 10 adet basım yapıldığını ancak önümüzdeki dönemde daha fazla baskı yapılarak dağıtımın gerçekleştirileceğini duyurdu.
Coğrafi İşaretli Ürünler
Vali Şahin, Antalya'nın toplamda 20 coğrafi işaretli ürüne sahip olduğunu vurgulayarak, bu sayının artması için tescil süreçlerinin hızlandırılacağını ve markalaşma çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Enstitü Müdürü Emine Erkal ise glütensiz tariflerle sunulan lezzetlerin, Antalya'nın zengin mutfağını tanıtmak için geliştirilmiş olduğunu belirtti.
Yeni Tarifler
Glütensiz tarifler arasında Alanya fıstıklı limonata, Antalya piyazı, Manavgat altın susamı, kabak tatlısı, Antalya tavşan yüreği zeytini, Fineke portakalı, Alanya muzu, Antalya turunç kabuğu reçeli, Korkuteli kar yağdı armudu, Gazipaşa çekirdeksiz narı, Alanya avokadosu, ve Alanya keçi boynuzu gibi ürünler yer alıyor.
Tanınmış davetlilerin katıldığı etkinlikte, yeni tariflerin ikramı gerçekleştirildi. Törene Vali Şahin'in eşi Ebru Şahin, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş da katıldı.
Antalya'nın coğrafi işaretli ürünleriyle hazırlanan glütensiz lezzetleri bir kitapta toplandı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Vali Hulusi Şahin'in (solda) eşi Ebru Şahin'in girişimiyle glüten hassasiyeti bulunan kişiler için başta coğrafi işaretli ürünler olmak üzere kentin lezzetleri yeniden tariflendirildi. Etkinlikte yeni tarifler davetlilere ikram edildi.
Antalya'nın coğrafi işaretli ürünleriyle hazırlanan glütensiz lezzetleri bir kitapta toplandı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Vali Hulusi Şahin'in (solda) eşi Ebru Şahin'in girişimiyle glüten hassasiyeti bulunan kişiler için başta coğrafi işaretli ürünler olmak üzere kentin lezzetleri yeniden tariflendirildi. Etkinlikte yeni tarifler davetlilere ikram edildi.